Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ’de Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulunda İlk Ders “Tarih Boyunca Tıp”tı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.12.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantıları devam ediyor. 2015-2016 dönemi Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulunun ilk dersini Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Elbek verdi.

Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulunun oturum başkanlığını ÇÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akpınar, dönem 2 ve 6 öğrencileri Ecem Eyşan ve Zozan Çelik ile birlikte yaptı. Kurul toplantısında dünyadaki toplumsal değişimlerin tıptaki değişimlere etkisi, antik çağdan bugüne kadar uygarlık tarihinin tıp tarihine yansımaları tartışıldı.

 

 

Prof. Dr. Kocabaş: “Amaç Tıbba Eleştirel Bir Bakış Açısı Kazandırmak”

Dersin açılış konuşmasını yapan ÇÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Başkanı ve Kurul Başkanı Prof. Dr. Ali Kocabaş, amaçlarının hem hayata, hem de tıbba eleştirel bir bakış açısı kazandırabilmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Koçabaş, insanı bir bütün olarak kucaklayan hekim anlayışına sahip olunması gerektiğini söyledi. 

“İyi Hekim Olmak İçin İnsan ve Sosyal Bilimleriyle İletişim İçinde Olunmalı.”

Doç. Dr. Elbek ise “Tarih Boyunca Tıp” adlı sunumunda, tıbbın hayattan, toplumdan ayrı bir olgu olmadığını hatırlatarak tıbbın toplumdaki değişimlerden etkilendiğini söyledi ve öğrencilere “toplumu anlayın” önerisinde bulundu. Doç. Dr. Elbek, iyi bir hekimin sadece tıp fakültesi eğitim programını izleyerek olunamayacağını aktararak, “Eğer sadece tıbbi bilgilerle yetinirlerse sadece iyi bir teknisyen olunabilir. İyi bir hekim olabilmek için de tıp fakültesinin amfilerinin dışında eğitimlerinize devam edin, insan bilimleriyle sosyal bilimlerle çok yakın iletişim ve etkileşim halinde bulunun.” dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi