Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“İşgal ve Kurtuluş, Milli Mücadelede Adana” Paneli Düzenlendi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

12.01.2017

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi 5 Ocak Adana’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolaysıyla panel düzenledi. “İşgal ve Kurtuluş, Milli Mücadelede Adana” başlıklı panelin oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Erdem Çanak yaparken, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Hatipoğlu, Okutman Fatih Sansar ve Ahmet Karataş’ta panelist olarak katıldı.

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panel saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Panele Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, ÇÜ Tarih Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdem Çanak, Öğrenci Konseyi Başkanı Remzi Karlı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Kurtuluş Savaşının İlk Ateşi Adana da Yakıldı.”

Panelin açılış konuşmasını Çukurova Üniversitesi Tarih Kulübü Başkanı Burhan Yavuz yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan ÇÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Remzi Karlı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi ateşini Adana’da ateşlediğini hatırlatarak ağır bedeller ödeyerek alınan vatan toprağı için hala şehitler verildiğini, gaziler olduğunu saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

 

BŞB Başkanvekili Akyürek:“5 Ocak Bir Kültür, Düşünce ve Adananlılık Ruhudur.”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise Adana’nın plakası gibi Kurutuluş Savaşı’nda da 01’inci olduğunu belirterek, Fransızlara ve Ermeni çetelere karşı Adana halkının büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Başkanvekili Akyürek, “5 Ocak sadece bir tarih değildir. Bir kültür, bir düşünce, bir Adanalılık ruhudur.” dedi.

İşgal ve Kurtuluş, Milli Mücadelede Adana…

Açılış konuşmalarının ardından ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdem Çanak’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde konuşmacılar Yrd. Doç. Dr. Süleyman Hatipoğlu, Okutman Fatih Sansar ve Ahmet Karataş milli mücadele yıllarını ve 5 Ocak adananın kurtuluş gününü katılımcılara anlattı. Panel anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi