Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ   Anasayfa
 
  Hakkımızda
  Gündemdekiler
  Etkinlikler
  Röportajlar
  Medyada ÇÜ
  Haber Arşivi
  Haber Bildirim Formu
  İletişim
 
Adres: Çukurova Üniversitesi Haber
Merkezi Sarıçam Adana
Telefon: +90 322 338 70 70
Dahili: 2016
Faks: +90 322 338 70 70
E-posta: habermerkezi@cu.edu.tr

Tarım Öğretiminin 167. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

 

iletisim1

Adana (ÇÜHM) - Çukurova Üniversitesi ile Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Tarım Öğretiminin 167. Yılı Kutlama Töreni", Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmaları Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Halil Elekçioğlu ve Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Ziraat Mühendisi Şahin Yeter tarafından yapıldı.


Tarım öğretiminin 167. yılının kutlandığını ifade ederek tarımın insan yaşamındaki önemine vurgu yapan Prof. Dr. Fenercioğlu, "Milli ekonominin kaynağını tarım oluşturur. Dünya nüfusunun hızla artmasından tarım faaliyetleri de etkilenmektedir. Bu nedenle gelişen teknolojiyle birlikte çevreye zarar vermeden birim alandan en fazla verimin alınabileceği tarım faaliyetleri önemini korumaktadır. "dedi.



Prof. Dr. Elekçioğlu tarım alanında verilecek eğitimin önemine değinerek, bu alanda Çukurova Üniversitesi'nin bulunduğu noktadan bahsetti. Son yıllarda Üniversiteden mezun olan ziraat mühendisliği öğrencileri arasındaki işsizliğin azalmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Elekçioğlu, "Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi kurulduğu yıldan bugüne kadar uygulamalı bir tarım eğitimini benimsemiştir. Bunun sonucunda Üniversitemiz, Fakültemiz ile Araştırma ve Uygulama Çiftliğimiz, Çukurova Bölgesinin tarımsal üretimle ilgili gereksinim duyduğu araştırmalara ev sahipliği yaptığı gibi GAP Bölgesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yürütülen tarımsal araştırmalara da büyük hizmet ve destekler vermiştir." diyerek Üniversitenin kalifiye eleman yetiştirme konusundaki başarısını vurguladı.

 

 

iletisim1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarım alanında yaşanılan sıkıntıların bilimsellikten ve akılcılıktan uzak kalınması nedeniyle ortaya çıktığını söyleyen Ziraat Mühendisi Yeter, Üniversiteden mezun olan gençlerin bu anlayışı değiştireceğine dair olan inancını ifade etti. Çukurova Bölgesi'nde yetişen pamuktan alınan verimin yüksekliğine dikkat çeken Yeter, "Pamuktan alınan verimde Türkiye dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Bu da gösteriyor ki değerli akademisyenlerimizin yetiştirdiği meslektaşlarımız tarım alanında kendilerine düşen görevi yerine getiriyorlar." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Nafiz Belen “Türkiye'de Tarım İlacı Kullanımı ve Bazı Resmi Uygulamaların Değerlendirilmesi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bilinçsizce kullanılan tarım ilaçlarının çevre ve organizmalar üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Prof. Dr. Belen, bilinçli ve kontrollü tarım ilaçlamasının önemini vurguladı.

Panelin sonunda Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi.  Program, tarım mesleğinde 30. ve 40. yılını tamamlayanlara plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

iletisim1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tel: 0 (322) 338 70 70 - 0 (322) 338 60 84/2016 habermerkezi@cu.edu.tr

 


Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi