Tarım alanında yaşanılan sıkıntıların bilimsellikten ve akılcılıktan uzak kalınması nedeniyle ortaya çıktığını söyleyen Ziraat Mühendisi Yeter, Üniversiteden mezun olan gençlerin bu anlayışı değiştireceğine dair olan inancını ifade etti. Çukurova Bölgesi'nde yetişen pamuktan alınan verimin yüksekliğine dikkat çeken Yeter, "Pamuktan alınan verimde Türkiye dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Bu da gösteriyor ki değerli akademisyenlerimizin yetiştirdiği meslektaşlarımız tarım alanında kendilerine düşen görevi yerine getiriyorlar." dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Nafiz Belen “Türkiye'de Tarım İlacı Kullanımı ve Bazı Resmi Uygulamaların Değerlendirilmesi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bilinçsizce kullanılan tarım ilaçlarının çevre ve organizmalar üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Prof. Dr. Belen, bilinçli ve kontrollü tarım ilaçlamasının önemini vurguladı.
Panelin sonunda Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi. Program, tarım mesleğinde 30. ve 40. yılını tamamlayanlara plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.