Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tarım Öğretiminin 171. Yılı Kutlandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.01.2017

Tarım Öğretiminin 171. Yılı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kutlama etkinlikleri, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, akademisyenler sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katılıyla Çukurova Üniversitesi’ndeki Atatürk Anıtı’nda başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mikail Baylan ve Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Etkinlik daha sonra ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda devam etti.

“Tarım Reformu Kapsamında Üreticiye Pek Çok Kalemde Destek Verilecek.”

Geleneksel Ziraat Marşı’nın okunmasının ardından ilk açılış konuşmasını öğrenciler adına Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Ömer Akçekoca yaptı. Akçekoca’dan sonra kürsüye gelen Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2016 yılının son aylarında açıkladığı tarım reformu kapsamında üreticiye pek çok kalemde destek verileceğini söyledi. Bu yeni reform paketi ile tarım sektöründe radikal değişiklikler yapılacağının da duyurulduğunu bildiren Karademir, “Bu kapsamda alan bazlı desteklerden mazot ve gübre desteği birleştirilirken, önceden kaldırılan toprak analiz desteği yeniden uygulamaya konuldu. Hayvancılıkta hayvan başına yapılan anaç hayvan desteği kaldırılarak, buzağı desteği temel destek olarak benimsendi. Bu güzel gelişmeler en çok biz Ziraat Mühendislerini sevindirdi. Tarım sektörünü destekleme konusundaki desteklerin sürmesini ve adımlar atılmaya devam etmesini diliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Uluslararası Bir Fakülte Olma Amacındayız.”
Rahatsızlığı dolayısıyla kutlama törenine katılamayan ÇÜ Ziraat Fakültesi Vekil Dekanı Bülent Torun adına kürsüye çıkan Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Gültekin,  Ziraat Fakültesi’nin 1970 yılında Çukurova Üniversitesinin kuruluşunu gerçekleştirerek, halen 10 eğitim programında eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlattı. Eğitim-öğretim kalitesini uluslararası standartlara ulaştırmanın yollarından birinin akreditasyon olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gültekin, “Fakültemiz sahip olduğu araştırma-uygulama alanları ve donanımlı akademik kadrosu ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de Çukurova Bölgesine, Ülkemiz ve Dünya tarımına hizmet ve öncülük etmeye devam edecektir.” dedi.

“13 Bin Ziraat Mühendisi ve Peyzaj Mimarı Mezun Ettik.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ise ÇÜ Ziraat Fakültesi’nin bugüne kadar 13.000 Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi ile Peyzaj Mimarı mezun etmenin gururunu ve sevincini yaşadığını ifade ederek, fakültelerinin sahip olduğu araştırma alt yapısı, güçlü akademik kadrosu, Dünya’da tarımsal potansiyeli açısından ender bulunan bir ovada bulunmasının sağladığı avantaj ve bir o kadar da sorumluluklarla, ülkemizin ziraat alanında öncü fakültelerinden biri olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek de, Türkiye’deki tarımsal kalkınmanın Cumhuriyetin ilk yıllarındaki politikalarla başladığını belirterek Çukurova Üniversitesi’nin dünya ve ülke tarıma çok büyük katkı sağladığını ifade etti.

Meslekte 50., 40. ve 30. Yılını Dolduranlara Plaket Verildi.

Açılış konuşmaların ardından Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Anaç “Bitki Beslemede Yeni Yaklaşımlar ve Sürdürülebilirlik” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Törenin sonunda meslekte 50., 40. ve 30. yıllarını dolduran gıda mühendislerine ve akademisyenlere plaketleri  takdim edildi. Tören anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi