Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bölge Tarımına Katkı Koyacak Çalıştay Gerçekleştirdi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.04.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ortaklığında , “Konumsal Bilgi Sistemi Tabanlı Çukurova Tarımsal Karar Destek Sistemi Proje Çalıştayı” gerçekleştirildi. 3501 TUBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı kapsamında ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda yapılan çalıştayda tarım, tarım politikası, özel teşebbüs, çiftçi yönetimi, kamu, hassas tarım, sivil toplum ve ürün deseni konuları tartışıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, ÇÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Eren Öztekin, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Yusuf İzzet Işık, ilgili kurum temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tarım Bakanlığı’nın 2013 yılından bu yana devam eden sistemi üzerinde çiftçilerin bulunduğu yere ekeceği tohuma göre ideal ekim tarihi belirleme, yağış tahmini, zirai uyarı ve sulama yöntemi gibi geniş bir faydalanma ağı olan,  tarım ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ÇUTAKTES Çalıştayında ilk konuşmacı Proje Yürütücüsü ÇÜ Teknik Bilimler MYO Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Akif Erdoğan oldu.

 

 

Dünyadaki hızlı ve yoğun nüfus artışına paralel olarak bu nüfusun beslenmesi için tarım alanlarına olan baskının giderek arttırdığını dikkat çeken Dr. Erdoğan, bu baskıyı gidermek için mevcut tarım alanlarından alınacak olan verimin sürdürülebilir şekilde maksimize edilmesi gerektiğini savundu.

 

 

 

Prof. Dr. Elekcioğlu; “Tarımda Gelecek Vadeden Bir Konu…”

ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu da, çalıştay konusunun tarımda gelecek vadeden bir konu olduğuna vurgu yaparak, Türkiye’nin uluslararası tarım piyasasında yerini koruyabilmek ve rekabet koşullarına uyum sağlayabilmek için hızla gelişen bilişim teknolojisine ayak uydurmak sorunda olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elekcioğlu, “Bilişim teknolojisi ile tanışma, yeni teknolojinin tarımsal pazarlama alanında kullanıma yayılması ne kadar hızlı olursa geniş kırsal toplulukların hayat standartlarının iyileşmesi de o derece hızlı olacaktır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Proje Ekibinde yer alan Öğr. Gör. Dr. Mehmet Akif Erdoğan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Doç. Dr. Nazım Aksaker, Yrd. Doç. Dr. Onur Şatır, Yrd. Doç. Dr. Cank Dönmez, Fizyon Sönmez Erdoğan, Kazım Kaba ve Canan Şimşek Öztürk sunumlarını barkovizyon görüntüleri eşliğinde çalıştay katılımcılarına sundu. Çalıştay anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi