Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tarım Ekonomisi Bölümü Öğrencilerine ‘Tarım Sigortası’ Anlatıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.03.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencileri Tarım Sigortaları dersi kapsamında konunun uzmanı bilirkişilerle bir araya geldi. Tarım Ekonomisi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Bostan Budak tarafından organize edilen konferanslar dizisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü ve Prof. Dr. Şinasi Akdemir, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu öğrencilerle buluştu.

ÇÜ Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa akademisyenler, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Tarım Ekonomisi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Bostan Budak açılış konuşmasını yaparak üreticilerin bu yıl doğal afetlerle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.  Aşırı yağışlarla seraların sular altında kaldığını, aşırı soğuk nedeniyle de tarım ürünlerinin büyük bir bölümünün zarar gördüğünü belirten Prof. Dr. Budak, ürünleri zarar gören üreticilerin ürünlerini sigorta yaptırmaları durumunda zararlarının karşılanabildiğini ifade etti. Tarım sigortalarının tarım ekonomisi için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Budak, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesinin (TARSİM) öğrencilere tanıtılması ve geleceğe yönelik bu alanda iş imkanı bulabilmeleri için sistemin uzmanlar tarafından anlatılarak öğrencilere tanıtıldığını söyledi.

 

Tarım Sigortaları Alanında Yeni Yapılan Uygulamalar Öğrencilere Anlatıldı.

Ders kapsamında gerçekleşen konferansların ilk konuşmacısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü oldu. Engürlülü, tarım sigortalarının ülkedeki durumu ve uygulamalarını öğrencilere anlattı. Engülülü, gıda güvencesinin önemine değinerek dünya nüfusunun her geçen gün arttığına buna bağlı olarak yedi milyar nüfusa gıda teminin de zorlandığını ifade etti. Dünyada tarım alanlarının daraldığına vurgu yapan Engürülü, bunun çözümünün yeni teknolojiler geliştirmekte olduğunu söyledi. Tarım sektöründe tarım sigortaları alanında yeni yapılan uygulamalar ve bunun ülke ekonomisine kazanımlarını anlatan Engürülü, öğrencilerin tarım sigortası ekspertizi eğitimlerini tamamlayarak bu alanda kariyer yapabileceklerini söyledi.

Yine aynı ders kapsamında Prof. Dr. Şinasi Akdemir ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu öğrencilerle buluştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi