“Balcalı Hastanesi’nin Karşısına 1.000 Araç Kapasiteli Ücretsiz Açık Otopark İnşa Edildi.”
Peki, kampüs dışında araç nerelere park edilebilir?
Bunu da düşündük... Çünkü hemen, “bize yer gösterin” gibi bir geri bildirim gelecekti. Bu sisteme geçilmeden önce ücretsiz araç parkının yapılabileceği 1.000 araç kapasiteli açık otopark alanları hastanenin karşısında tesis edildi. O olmadan buna geçmedik. İsteyen kişiler bu ücretsiz açık otoparka araçlarını park edip yürüyerek yine kimlik bildirimi yaparak kampüse giriş sağlayabilir.
Diğer türlü buranın açık araba pazarı gibi görünmesini kimsenin istemediğini de biliyoruz. Rektörümüzün seçilmesinden önceki dönemde rektör adaylarına sorulan soruların başında “kampüs trafiğiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu geliyordu. Kimsenin memnun olmadığı bu bozuk trafik yapılanmasına düzen getirmek için herkesin yardımcı olması lazım. Özellikle bu işin takibinden sorumlu kılınan güvenlik elemanlarının isteklerine önem verilmesi ve sorun yaratılmamasını rica ediyoruz.
“Park Alanlarının İzin Verdiği Sayıda Pul Satışı Yapılacak.”
Taşıt pulu alımında bir kota olacak?
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki her koşulda kampüs içerisinde aracını park edecek personel ve öğrencilerin taşıt pul alması şart. Ücretin yüksek olduğu düşünülebilir ama bu diğer üniversiteler için de aynı. Amaç burada para kazanmak değil. Zaten sayısı belli olan park yerlerinde, bizim belirleyeceğimiz sayıyı aşmayacak sayıda taşıt pulu verilecek. O kota doldu mu kampüs park alanı da dolmuş demektir.
Sonra almak mümkün değil. Yani park alanlarının izin verdiği sayıda pul satışı yapılacak.
Akademik ve idari personel, öğrenci ile misafir araçları park yerlerini nereler olduğuna yönelik bir planlama içerisine girdik. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız o konuda proje hazırlıyor. Yeni yapılanma ile herkes nerelere park yapabileceğini bilerek hem görüntü güzelliği hem de yaşam güvenliği sağlanmış olacak.
“Bu Sistem, Burada Aracı Olanların Güvenliği, Konforu, Malının Korunması Amaçlıdır.”
Taşıt pulu aracın plakasından sahibini tanımlıyor. Dolayısıyla aracın herhangi bir kazaya uğratılmış olması durumunda, sahibinin bilgisi olmadan camının açık bırakılmış durumunda, ya da aracın bulunduğu yerin tehlike arz ettiği durumlarda araç sahibine en kısa zamanda ulaşılarak aracıyla ilgili bilgi verildikten sonra kendisinden araç güvenliğini sağlaması istenecek. Bu herkes için fayda getirecek bir uygulamadır.
Bu uygulama güvenlik, yaşam konforu, çevre kirliliğinin önlenmesi ve malın korunması faydalarını sağlayacaktır.
Kampüste araç kullanan herkesin, Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen “Güvenlik ve Trafik Uygulamaları Yönergesi”nde yer alan hükümlere uyması gerekmektedir. |