Amerika Kırmızı Et Tüketiminde Şampiyon
Yrd. Doç. Dr. Benli, aynı artışın kırımızı et tüketiminde görülmediğine de dikkat çekerek, protein deposu olan tavuk tüketimi ve üretimiyle ilgili açıklamasını, “Türkiye, tüketim kadar etlik piliç üretimindeki artışıyla da dünyada önemli bir konuma sahip. Avrupa’daki diğer ülkelerle kıyaslandığında aradaki fark daha net ortaya çıkıyor. Örneğin, Amerika Bileşik Devletleri’nde kırmızı et tüketimi kişi başına 100 kilogramken bizde ise 10 kilogram. Rakamlarda açıkça gösteriyor ki, kırmızı et tüketiminde Türkiye'nin protein açığı hala devam ediyor.” şeklinde sürdürdü.
Dengeli Beslenme İçin Günlük 70 - 100 g Protein Alınması Gerekiyor
Bireyin sağlıklı gelişimini tamamlayabilmesi için yeterli ve dengeli protein alımının önemli olduğunu vurgulayan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Benli, sağlıklı bir bireyin ağırlığına bağlı olarak, günlük yaklaşık 70 ila 100 gram arasında protein alması gerektiğine dikkat çekti. |