Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi, TEKNOKENT İle TEMSA İşbirliği Ek Protokolü İmzalandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.01.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) ile TEMSA  Global Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında işbirliği çerçeve ek protokolü imzalandı. Bu ek protokol ile Yenilikçi ve Girişimci TEMSA, Akıllı Mobilite Programlarını hayata geçirerek geleceğin dijitalleşme, verimlilik, sürdürülebilirlik ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamayı ve standartlarını oluşturmayı hedefliyor. Buna yönelik işbirliğini ve yöntemlerini belirleyen ek protokolü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ve TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın imzaladı.

Çukurova Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol törenine TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, Ar-Ge ve SSH Direktörü İbrahim Eserce, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Cüneyt Tekgül, ilgili TEMSA Yöneticileri ve mühendisleri ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Kürkçü, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ile fakültenin ilgili öğretim üyeleri katıldı.

Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalara Yönelik Proje Çalışmaları Yapılacak.

İmzalanan protokolle, Çukurova Üniversitesi ile TEMSA arasında bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmaları, projelere dayalı makale ve bildiri çalışmaları, ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak alt yapı çalışmaları, rutin deneylerin yapılması, karşılıklı eğitim semineri, konferans, tanıtım etkenliklerine yönelik çalışmalar yapılması ve personel değişimiyle istihdama yönelik işbirliği yapılacak.

Bu çalışmalar için de yeni Otomotiv Mühendisliği binasında TEMSA Arge Birimi Odası tahsis edildi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Üniversite Sanayi İşbirliğine Türkiye’de Örnek Bir Protokol…”

Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, TEMSA ve Çukurova Üniversitesi işbirliğinin üniversite sanayi işbirliğine Türkiye’de örnek olduğuna vurgu yaparak, “TEMSA ile işbirliğini uzun yıllardır sürdürüyoruz. Daha önceden var olan çerçeve protokolümüzü ihtiyaca yönelik biraz daha genişletmek amacıyla bu ek protokolü hazırladık. TEMSA işbirliğimizin uzun yıllar daha sürmesini temenni ediyorum.” dedi.

 

Çelik: “İşbirliğimiz Türkiye’ye Değer Katacak Projelerle Devam Edecek.”

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ise Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Böyle güzide bir Üniversite ile aynı şehirde olmaktan, beraber projeler yapmaktan çok guruluyuz ve kendimizi şanslı görüyoruz. Umarım işbirliğimiz Türkiye’ye değer katacak projelerle devam eder.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar protokol metnini imzaladı. Tören anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi