Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Araştırmacıları Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesinde Üç Farklı Kategoride Ödüle Layık Görüldü

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.06.2017

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 2009 yılından itibaren organize edilen “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Zirvesi”nin dokuzuncusu uluslararası düzeyde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ortaklığı, BEBKA Organizasyon Ortaklığı ve TÜBİTAK destekleriyle Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) binasında gerçekleştirildi.

Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğiyle; Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü’nün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması amacı ile Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, yerli-yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacıları bir araya getirilerek Ar-Ge destek programlarına sanayi-üniversite, sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite ortaklıkları ile proje önerileri sunmaları amaçlanıyor.

Zirve programında güncel paneller ve workshoplar, poster sunumları, B2B görüşmeleri ve ödül törenleri yer alırken “2. Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu” ile beraber tek çatı altında simultane olarak yapıldı.

215 Ar-Ge Proje Öneri Başvurusu Kabul Edildi.

Zirve için “Öğrenci” ve “Akademisyen + Sanayici” olmak üzere iki ana başlık altında proje başvuruları da alındı. 9.’su gerçekleştirilen zirvede Türkiye'nin hedefleriyle aynı doğrultuda uzay, havacılık ve savunmadan kompozite; inşaattan spora; ekolojiden konutlara kadar teknik tekstilin kullanım alanlarındaki projelere öncelik verilmiş ve Çukurova Üniversitesi’nden ve diğer üniversitelerden akademisyen ve öğrencilerinin içinde olduğu toplamda 215 Ar-Ge proje öneri başvurusu kabul edildi.

2 Proje Ödüle Layık Görüldü.

Sunulan proje önerileri içerisinde Çukurova Üniversitesi adına 2 proje çalışması derece ve para ödülüne layık görüldü. Dereceye giren projeler, Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Babaarslan ve doktora öğrencileri Öğretim Görevlisi Mutlu Kurban ve Tekstil Yüksek Müh. Nazime Seyrek Kurban tarafından hazırlandı.

Dereceye giren projeler ve detayları aşağıdaki gibidir.

Proje Kategorisi

Derece

Proje Adı

Proje Yürütücüsü

Proje Ekibi- Danışman

İnşaat Teknik Tekstilleri (Akademisyen&Sanayici Kategorisinde)

                            Üçüncülük

Tekstil Takviyeli Betonlar İçin Hibrit İplik Kullanımı

Öğretim Görevlisi Mutlu KURBAN

Prof. Dr. Osman BABAARSLAN

Spor Teknik Tekstilleri (Doktora Öğrencileri Kategorisinde)

            Birincilik

Kan Akışını Düzenleyen Spor Giysileri

Tekstil Yük. Müh. Nazime SEYREK KURBAN

Danışman:               Prof. Dr. Osman BABAARSLAN

Doktora Öğrencileri Genel Kategorisinde

                      İkincilik

Kan Akışını Düzenleyen Spor Giysileri

Tekstil Yük. Müh. Nazime SEYREK KURBAN

Danışman:              Prof. Dr. Osman BABAARSLAN

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi