Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

57. Alay Şehitleri Camii Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

 

 

19.03.2013

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 57. Alay  Şehitleri Camii'nin temel atma töreni çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın ev sahipliğinde törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK  Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Törende 57. Alay Sancağı da sergilendi.

iletisim1
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Osman Ateş'in temeli atılan caminin kampüs için önemini belirten konuşması ile başlayan törende Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar,  Üniversite yerleşkesinde bulunanların ibâdet ihtiyacını karşılamak için bu cami inşaatını başlattıklarını ifade etti. Prof.Dr.Mustafa Kibar konuşmasında, "Geçen yıl, öğrencilerimiz tarafından Çanakkale Zaferini anma törenlerinden sonra bir yıl süreyle misafir edilmek üzere Üniversitemize getirilen 57. Alay sancağının,  İlahiyat Fakültemize gönderilmesi ile İlahiyat Fakültemizin cami yapmak üzere Rektörlüğümüzden istemiş olduğu arsanın tahsisi aynı güne denk gelmiştir.
iletisim1
iletisim1

 

Bu nedenle 57. Alayın aziz sancağı, cami için arsa tahsis edildiğinin müjdesiyle birlikte İlahiyat Fakültemizi şereflendirmiştir. Biz de, Çanakkale’de Komutanları Büyük Atatürk; “Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” deyince, gözünü kırpmadan, tümü vatanımız ve milletimiz için şehit olanları daima anmak ve öğrencilerimize bu şanlı geçmişimizi her zaman hatırlatmak için, Üniversitemizde yapılacak olan bu camiye; “Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii” adını vermeyi uygun gördük.

 

Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasında "Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünce  tahsis edilen   4.000 m2' lik alana inşa etmekte olduğumuz cami, sadece Cuma namazlarının kılınacağı bir ibadet mekânı olmayacak. Bünyesinde, konferans, panel, sempozyum gibi bilimsel etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi, öğrencilerimizin, hat, tezhib, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dinî musikî ve Kur’ân çalışmalarının yapılacağı dersliklerin de bulunduğu bir kültür merkezi olacak." ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından cami yapımına destek verenlere, bugünün anısına plaket verildikten sonra temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

iletisim1

 

iletisim1

iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi