Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Öğrencilerden ‘ÇUKUROVA TEMİZ OVA’ Sloganlı Temizlik Kampanyası

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.01.2014

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencileri anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Öğrenciler proje ödevleri kapsamında, Çukurova Üniversitesi kampüsünü ellerinde çöp torbaları ile adım adım gezerek yerlere atılan çöpleri topladı. Amaç ise, temizlik ve yardımlaşma bilincini geliştirmek…

“Çukurova Temiz Ova” sloganı ile çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Maliye Bölümü öğrencileri kampüs içerisinde temizlik yaptı. Çevre dersi kapsamında geliştirdikleri projeyle yola çıkan öğrenciler, ellerine eldivenlerini takarak tüm kampüs alanında yerlere atılan çöpleri topladı. Çevredeki öğrencilere de, yaşanabilir ve daha temiz bir kampüs için el ele verilmesi gerektiği mesajını veren Maliye Bölümü öğrencileri, topladıkları çöpleri de, daha önceden belirledikleri toplama merkezinde istif etti.

Atkı ve Bereler Van’daki Depremzedelere Gönderilecek

Bir firma da öğrencilerin proje ödevlerine, atkı ve bere hediye ederek katkıda bulundu. Kendilerine hediye edilen atkı ve berelerin ambalajını açmayan öğrenciler, tamamını Van’daki depremzedelere gönderme kararı aldı.

“Çukurova Temiz Ova” projesiyle ilgili bilgi veren Maliye Bölümü Öğrenci Temsilcisi Recep Sakar, amaçlarının çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek olduğunu söyledi. Sakar, “Çukurova Üniversitesi doğayla ve yeşille iç içe olması nedeniyle Türkiye'nin, hatta Dünyanın en harika kampüslerinden biri. Fakat bunun farkında mıyız? İşte elimizde olan bu güzelliklere dikkat çekmek ve bu güzellikleri korumamız gerektiğini anlatabilmek için önce kampüsümüzdeki çöpleri toplayarak işe başladık.  Ben inanıyorum ki çevresine çöp atarak kirleten bir kişi, ne kendisine ne de bir başkasına faydalı olabilir.’’ diye konuştu.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi