Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tıp Bayramı Çukurova Üniversitesi’nde Coşkuyla Kutlandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.03.2014

Modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen törenle kutlandı.

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama törenleri, ÇÜ Balcalı hastanesi Hippokrat Konferans Salonu’nda devam etti.

“Sağlık Haftası” olarak da kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Doran tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

 

Törene katılan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten konuşmasında Tıp Bilimi’nin önemine değinerek, “Hekim, toplum sağlığını olumlu etkileyen tüm etkenlerin yanında, olumsuzluğun karşısında olmak için yemin etmiştir. Görevini bu bilinçle yapmaktadır.” dedi.

Prof. Dr. Özcengiz: “Eğitimle tüm Sorunları Aşabiliriz.”

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise konuşmasında, tıbbiyeli olmanın ayrıcalığından ve eğitimin öneminden söz ederek, “Her geçen gün daha özgür, daha özgün, daha barışçı, başını dik tutan, ama insanları ötekileştirmeyip bağrına basan bir toplum yaratmak en büyük arzumuz. Bunu başarabilmenin yolu da eğitimden geçiyor.” ifadesini kullandı.

Akademik Quartet Sahne Aldı.

Açılış konuşmalarının ardından ÇÜ Devlet Konservatuarı Akademik Quartet sahne aldı. Sanatçıların performansı ayakta alkışlanırken, Akademik Quartet ekibine Prof. Dr. Dilek Özcengiz tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. 

Tören, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri arasında yapılan 1. Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi