Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

‘Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü’ Prof. Dr. Semra Paydaş'a...

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.09.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Paydaş, 'Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri' kapsamında verilen 'Tıp Bilim Ödülü'nün sahibi oldu. Ödül Adana'da 22 Ekim'de Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın da katıldığı bir törenle Prof. Dr. Semra Paydaş'a verilecek.

Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, bir öğretim üyelerinin Eczacıbaşı Topluluğu'nun tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 1959'dan bu yana 'Bilime Katkı, Başarıya Ödül' sloganıyla sürdürdüğü bir ödülü almasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. Semra Paydaş'ın bugüne dek yaptığı çalışmalar kapsamında çok prestijli bir ödüle layık görüldüğünü kaydeden Rektör Prof. Dr. Kibar, "Bir öğretim üyemizin böylesine prestijli bir ödülü alması bizi çok gururlandırdı ve sevindirdi" dedi.

Ödül Nasıl Veriliyor?

Eczacıbaşı Topluluğu'nca bugüne kadar, 31 Tıp Bilim Ödülü, 38 Tıp Teşvik Ödülü, 9 Tıp Öğrencileri Proje Ödülü verilirken, 174 çalışma da Bilimsel Araştırma Destek Ödülleri kapsamında tamamlandı.

Adaylık başvuruları 1 Nisan'da sona eren 'Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri' kapsamında dağıtılan Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü, “Bilimsel araştırmaları bir bütün olarak değerlendirildiğinde, bilime evrensel düzeyde katkıda bulunan bilim insanlarına”, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü, “Çalışmalarıyla gelecekte bilime evrensel düzeyde katkıda bulunabilme gücüne sahip olduğunu göstermiş 40 yaşın altında ve akademik olarak profesörlük dönemi öncelerinde bulunan bilim insanlarına” ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Öğrencileri Proje Ödülü, “Tıp öğrencileri tarafından gerçekleştirilen başarılı bilimsel araştırma projelerinin yürütücülerine” veriliyor.

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Bilimsel Araştırma Destek Ödülü kapsamında ise tıp ve eczacılık alanlarında bilimsel araştırma yapmak isteyen araştırmacıların projeleri destekleniyor. Tıp Bilim Ödülü olarak 25 bin, Tıp Teşvik Ödülü olarak 15 bin, Bilimsel Araştırma Destek Ödülü olarak 25 bin ve Tıp Öğrencileri Proje Ödülü olarak da 10 lira veriliyor.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi