Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tıp ve Sağlık Bilimlerinde Öncelikli Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı

 

 

iletisim1

12.03.2013

Adana (ÇÜHM) -

Tıp ve sağlık alanı ile ilgili konuların etraflı bir şekilde tartışılması ve gündemde öncelikli olan hususların detaylı olarak değerlendirilmesi amacıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde "Tıp ve Sağlık Bilimlerinde Öncelikli Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" Afyon’da gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, Yükseköğretim Kurulu Eğitim Komisyonu Tıp Çalışma Grubu Üyeleri, tıp fakültesi mensubu rektörler, Tıp Dekanlar Konseyi Üyeleri, Tıp Sağlık Eğitim Konseyi Başkanı ve temsilcileri ile Üniversite Hastaneleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar’ın katıldığı Çalıştayda tıp fakültesi ve sağlık bilimleri alanında yeni eğitim kurumları açılması, bu alanda yeni kurulmuş eğitim kurumlarının eğitime başlaması ve devam etmesinin asgari standartları, eğitimin finansmanı ve diğer sorunları, TUS, DUS ve YDUS ile ilgili sorunlar, üniversite Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin sorunları ve öğretim üyesi istihdam modelleri konuları konuşuldu.

Raporda Üniversite Hastanelerinin  yönetimsel sorunlara çözüm olanakları sunuldu.  Sağlık alanı ile ilgili 9 maddelik teklifinin yer aldığı raporu, YÖK Sağlık Bakanlığı’na gönderdi. Üniversitede öğretim üyelerinin istihdamı ve öğretim üyelerinin kurumsal aidiyetinin artırılması gerektiği belirtilen raporda, “Yeni tıp fakültelerinin açılması yerine mevcutların geliştirilip güçlendirilmesi ve kurumsallaşmalarının tamamlanmasına gayret edilmelidir.” denildi.

iletisim1

TAM GÜN ÇALIŞMA HAKKINDA ÖNERİ

Üniversite hastanelerinde tam gün çalışmanın esas olduğu kaydedilen raporda 3 farklı çalışma modelinin değerlendirilebileceği belirtildi. Üniversite hastanelerinde tam gün kadrolu, tam gün kadrolu çalışma ve kurum dışında hizmet verebilme, Yükseköğretim kurumlarında kurumun ihtiyacına göre sözleşmeli statüde öğretim üyesi istihdam edebilme olmak üzere 3 farklı çalışma modelinin değerlendirilebileceği vurgulandı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi