Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tıp Dekanlar Konseyi Toplantısı Yapıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

19.10.2017

Tıp Dekanlar Konseyi Toplantısı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  67 üniversiteden rektör, rektör yardımcısı, dekan ve dekan yardımcılarının katıldığı; temel tıp eğitimi ile sorunların ele alındığı toplantıda Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar “Tıpta Uzmanlık Eğitimi, TUS Sınavı ve TUS’un Tıp Eğitimi Üzerine Etkisi”  oturumuna başkanlık yaptı.

Genom Kök ve Hücre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılışını ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu yaptı. Dekan Poyrazoğlu, konuşmasında 67 üniversiteden, 72 rektör, rektör yardımcısı, dekan ve dekan yardımcısını burada ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, toplantının başarılı geçmesi temennisiyle konuşmasına başladı. Rektör Prof. Dr. Güven, 2007 yılında sivil bir platform olarak kurulan Tıp Dekanlar Konseyinin bugüne kadar yaptığı toplantılar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yeni Yürütme Kurulu Belirlendi.

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Dekanlar Konseyi Yeni Yürütme Kurulu belirlendi. Tıp Dekanlar Konseyi Yeni Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. Ali Arslantaş, Prof. Dr. Sema Arıcı, Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Prof. Dr. Bülent Altun, Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Prof. Dr. Selim Gürel, Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir.

Rektör Prof. Dr. Kibar Oturum Başkanlığı Yaptı.

Öğleden sonra gerçekleştirilen oturumlarda ise Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in oturum başkanlığında Prof. Dr. Neyhan Ergene “Ülkemizde Temel Tıp Eğitimi ve Soruları”, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın oturum başkanlığında Prof. Dr. Bülent Altun ile Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, “Tıpta Uzmanlık Eğitimi, TUS Sınavı ve TUS’un Tıp Eğitimi Üzerine Etkisi” konularında sunum yaptı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi