Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tıp Fakültesi Dekanlığında Devir Teslim Töreni !

 

 

iletisim1

11.03.2013

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Behnan Alper’in görev süresinin dolması nedeniyle, geçtiğimiz hafta YÖK tarafından Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz atandı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Devir Teslim Töreni Tıp Fakültesi Dekanlığında gerçekleştirildi. Düzenlenen törende Prof. Dr. Behnan Alper, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz’e görevi devretti. Törende konuşan Prof. Dr. Behnan Alper, görevi süresince Tıp Fakültesindeki eğitim düzeyini, kalitesini ve standartlarını yükseltmeye çalıştıklarını, bu konuda akademik ve idari personele destek verdiklerini belirtti.

Tıp Fakültesinin akredite olması için de büyük çaba harcadık !

Tıp eğitiminin standartlarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan "akreditasyon" oluşumunun içinde yer aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Alper, fakültenin akredite olması için de çaba harcadıklarını anlattı. Alper, belli bir noktaya geldiklerini ama hala eksiklerinin olduğunu, tıp eğitiminin bu eksiklerini iyi bilen Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in, dekan olarak atanmasının çok sevindirici olduğunu söyledi. Prof.Dr. Alper,  tıp eğitimi ile ilgili gelinen noktayı Prof. Dr. Özcengiz’in çok daha iyi bildiğini, daha iyi yerlere taşıyacağını, bu fakültenin kabul edilebilirlik özelliğini ulusal düzeyden, uluslar arası düzeye taşıyacak bir gayret ve çaba içerisinde olacağına inandığını ifade etti. Prof. Dr. Behnan Alper konuşmasının sonunda “gönül rahatlığıyla ve büyük başarı dilekleriyle görevimi, Dilek hocamıza devir ediyorum” dedi.

iletisim1

Devir teslim töreninde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Özcengiz, Tıp Fakültesinin geçtiğimiz üç yıl boyunca önemli görevlere imza attığını belirtti.


“Tıp Fakültesi duramayacak kadar kıymetli bir kurum”

 

iletisim1

Prof.Dr Özcengiz, konuşmasında “Behnan hocamızın, fakültemizin akredite olmasına büyük katkısı oldu. Akredite olmuş bir kurumun başında dekan olarak görev yapmak gerçekten çok önemli, her yönetim daha önceki yönetimlere çok büyük bir borcu vardır. Çünkü bu bir bayrak yarışı, her gelenin bir öncekinden daha iyi şeyler yapması lazım” dedi.  Konuşmasının devamında yeni atanan Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz, “bu kurum duramayacak kıymetli bir kurum çünkü kurum olarak, hem kurum mensuplarına hem topluma hem insanlığa büyük borcumuz var. Elimizden geleni yapacağız” diyerek duygularını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Dilek Özcengiz tarafından, katkıları ve çalışmalarından dolayı önceki dekan Prof. Dr. Behnan Alper'e plaket  takdim edildi.

iletisim1 iletisim1

Prof. Dr. Dilek Özcengiz Kimdir?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1985'de, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini 1991'de tamamladı. 1996'da doçent, 2005'de profesör oldu. 2006-2011 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü yaptı. 2006 yılında atandığı Anesteziyoloji ve Reanimasyon ABD bağlı Yoğun Bakım Bilim dalı Başkanlığını da yürütmektedir.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi