Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ç.Ü. Tıp Fakültesi'nde ‘Kliniğe Merhaba’ Etkinliği

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.09.2013

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı (ÇÜTF) tarafından 4. dönem öğrencilerine yönelik ‘Kliniğe Merhaba’ etkinliği düzenlendi. Ç.Ü. Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğretim üyeleri öğrencilere steteskop vererek “kliniğe hoş geldin” dedi. Etkinliğe Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, çok sayıda doktor ve tıp öğrencileri katıldı.

“Kliniğe Merhaba” etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, öğrencilerin bu etkinlikle hekimlik zanaatının incelikleri ile tanışmanın ilk gününü yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Özcengiz, “3 yıllık eğitim hayatınızda öğrendiğiniz insana, yaşama dair tüm bilgilerinizi artık pratiğe dökme zamanı... Hekimliğin en önemli adımı olan insan bedenine dokunma aşamasına gelmiş olmanızdan mutluluk duyuyorum. Unutulmamalı ki insana dokunmak bir bilim olduğu kadar sanatsal bir inceliktir” diye konuştu.

 

Nefroloji Bölümün’den Prof. Dr. Saime Paydaş ise,  öğrencilere Kliniğe Merhaba etkinliğinin amacı ve içeriği hakkında bilgi verdi.

Etkinliğin iki gün süreceğini belirten Prof. Dr. Paydaş, öğrencilerin fiziki muayene eğitimi alacaklarını bildirdi. Teorik ve pratik hasta muayene işlemlerinin yanı sıra öğrencilerin bu eğitim sonunda hasta – doktor ilişkisini nasıl olması gerektiği konusunda da fikir sahibi olacağını bildiren Prof. Dr. Saime Paydaş, geleceğin doktorlarına başarılar diledi.

Konuşmalarının ardından 240 öğrenciye steteskop dağıtılırken, not ortalaması yüksek olan 15 öğrenciye de Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ile Ç.Ü. Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova tarafından onur belgesi verildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi