Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Üniversitelerarası Tiyatro Festivali 15’inci Kez Seyirciyle Buluştu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.05.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Faaliyetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Tiyatro Kulübü’nün önemli katkılar sağladığı Çukurova Üniversitesi 15. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali birbirinden güzel oyunlarla tiyatro sevenlerle buluştu.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve bu yıl 15.’si düzenlenen Çukurova Üniversitesi Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nde 6 gün boyunca Adana, Ankara, Antalya ve İstanbul’dan 5 farklı üniversitenin tiyatro topluluklarının yanı sıra, 3 farklı özel tiyatronun 9 oyunu sahnelendi.

Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübü 25 Yaşında…

Festival, bu yıl kuruluşlarının 25. Yıldönümünü de kutlayan Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen ‘Generallerin Beş Çayı’ adlı oyunla başladı ve Marmara Üniversitesi Mizah Kulübü Tiyatro Topluluğu ‘Dün Gece Yolda Giderken Komik Bir Şey Oldu’, Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ‘Kükreyen Fare’, Çukurova Üniversitesi Drama Topluluğu ‘Azizname’, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı ASD ‘Hayvan Çiftliği’, Duru Tiyatro ‘İki Bekâr’, Tiyatro Milat ‘Helikopter’, Hacettepe Üniversitesi Drama Topluluğu ‘Büyük Romulus’ ve kapanışta da İstanbul Halk Tiyatrosu ‘Bezirgan’ adlı oyunları tiyatro severlerle buluştu.

Oyuncular Ayakta Alkışlandı.

Festivale katılan, Emre Kınay ve Evrim Alasya’nın oynadığı Duru Tiyatro’nun ‘İki Bekâr’ ile Cem Davran, Erkan Can, Faruk Akgören, Bahtiyar Engin, Selin Yeninci gibi usta tiyatrocuların rol aldığı İstanbul Halk Tiyatrosu’nun ‘Bezirgan’ adlı tiyatro oyunları seyirciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Festival hakkında görüşlerini dile getiren Çukurova Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Birimi Sorumlusu Songül Yoltay, “Çukurova Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Birimi olarak bu sene 15.’sini düzenlediğimiz Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’ni başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanatın var olabilmesi adına bu tarz etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olarak Üniversitemizi bu alanda ön plana çıkarmayı, sanatsal etkinliklerini herkes için ulaşılabilir kılarak topluma ve genç bireylere yarar sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi