Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

TÖMER’den kültürler arası diyalog

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.06.2013

Çukurova Üniversitesi’nde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER)’in kültürler arası etkileşim etkinliğinde Adana ve Tarsus’un tarihi, turistik mekanlarını görme fırsatı buldu.


Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi ilk mezunlarını verdi. Çukurova Üniversitesi’nde eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe öğrenmeleri adına bu yıl faaliyete başlayan TÖMER’de 2012-2013 eğitim dönemi sona erdi. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alacak olan öğrenciler TÖMER’in organize ettiği programda stres attı.  Yabancı uyruklu öğrencilerle kültürel etkileşimin amaçlandığı etkinlikte,  Adana ve Mersin’in tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Hülya Polat’ın koordine ettiği gezinin, öğrencilerin ders dışı etkinlikleri açısından önemli bir kültürel etkileşim yarattığı bildirildi.

 

“Türkçe kelime bilmeyen yabancı uyruklu öğrenciler şu an Türkçe eğitim alabilecek düzeydeler”


Yabancı Diller Yüksekokulu (YADYO) Müdür Yardımcısı Okutman Hülya Polat, “TÖMER bu yıl faaliyete başladı. Eğitime geç başlamış olmamıza rağmen çok başarılı bir eğitim dönemini geride bıraktık. Geldiklerinde hiçbir Türkçe kelime bilmeyen yabancı uyruklu öğrenciler şu an Türkçe eğitim alabilecek düzeydeler. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz yıl içerisinde çok yoğun çalıştılar, Çukurova’yı pek gezme fırsatları olmadı. Gezi etkinliği ile onlara şehrimizi ve Çukurova’nın tarihi, turistik yerlerini gezdirmek istedik. TÖMER’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler için kumanya ve servis imkanı sağlayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Faruk Yıldırım’a teşekkür ederim.” dedi.   

YADYO Müdür Yardımcısı Okutman Hülya Polat ayrıca yabancı uyruklu öğrenciler için önümüzdeki eğitim-öğretim yılının başında sertifika programı düzenleneceğini belirtti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi