Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

150 Yabancı Öğrenci Türkçe Öğrenerek TÖMER’den Mezun Oldu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.08.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER)  2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet heyecanı vardı. Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen törenle TÖMER’den Türkçe öğrenen yaklaşık 150 yabancı öğrenci mezun oldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene TÖMER Müdürü Prof. Dr. Faruk Yıldırım, akademisyenler ve yabancı öğrenciler katıldı.

“Bugüne Kadar 1300’ün Üzerinde Yabancı Öğrenciye Türkçe Eğitimi Verdik.”

Açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk Yıldırım, TÖMER’in kurulduğu 2013 yıldan itibaren 1300’ün üzerinde mezun verdiğini hatırlatarak, ileri düzey Türkçe eğitimi alarak C1 sertifikası almaya hak kazanan yabancı öğrencileri mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Yıldırım, hazırlık seviyesindeki öğrencilere Türkçe ve Türk kültürünü öğrettiklerini belirterek, mezun olan öğrencilerin lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam edeceklerini ifade etti.

“Çalışmalar, Yurtdışı Türkler Başkanlığı İle Koordineli Yürütülüyor.”

Yurtdışı Türkler Başkanlığı ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini de hatırlatan Prof. Dr. Yıldırım Avrupa, Türki Cumhuriyetleri ve dünyanın birçok ülkesinden Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrencilere eğitim verdiklerini ifade ederek, “Doktora yapmış veya yapmakta olan 11 okutman ile merkezimizde hizmet veriyoruz. Sınıflarımızda temel kural 20 kişilik ‘u’ düzeninde derslerin veriliyor olması. Avrupa dil portfolyosu veya Avrupa dilleri için yeterlilik çerçevesine uygun olarak eğitim veriyoruz ve bu konuda oldukça iddialıyız. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında yeni hizmet binamızda daha da iyi eğitim öğretim faaliyetinde bulunarak başarımızı arttıracağız.” şeklinde konuştu.

Yabancı Öğrenciler Türkçe Şarkılar Söyleyerek Dans Ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından Türkçe öğrenimini tamamlayan öğrencilere diplomaları takdim edildi. Diploma töreninin ardından yabancı öğrenciler hem kendi kültürlerini, hem de Türk kültürünü yansıtan danslar yaparak şarkılar söyledi. Mini birde tiyatro gösterisi sunan yabancı öğrenciler izleyenlerden yoğun alkış aldı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi