Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Tömer Yeni Öğrencilerle Derslere Başladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.10.2013

Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çukurova TÖMER) 2013- 2014 eğitim yılında yeni öğrencilerle derslere başladı.

Çukurova TÖMER, 60 yeni öğrenci ile derslere başladı. 30 Eylül 2013’te tamamı üniversitenin uluslararası öğrencilerinden oluşan 4 grupta yeni dönem eğitime başlayan Çukurova TÖMER’de bugün yapılacak olan  yeterlik sınavı sonrası 2 grup daha açılacağı belirtildi.

Geçen yıl 92 öğrencinin mezun olduğu merkezde, öğrencilere günde 6, haftada 30 saat Türkçe dersi veriliyor. Tüm dil becerilerinin aynı anda geliştirilmesine dayalı bir sistem uygulanan Çukurova TÖMER’de okuma, yazma, dinleme ve konuşma derslerinin yanı sıra sosyal aktivitelere de yer veriliyor.

Rektör Danışmanı ve Çukurova TÖMER Müdürü Doç. Dr. Faruk Yıldırım;  merkezin amacının yurt içinde ve yurt dışında Türkçe öğretmek, Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmak, Türkçe ve başka dillerin öğretimi konusunda çalışmalar yaparak eğitim-öğretim, araştırma, uygulama ve yayın faaliyetlerinde bulunmak olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Faruk Yıldırım, Çukurova TÖMER'de eğitime başlayan öğrencilerin yarısının burslu olduğunu, diğerlerinin ise kendi imkânlarıyla eğitim aldığını belirtti. Dört kıtadaki 20 ülkeden gelen öğrencilerin büyük bir kısmının Çukurova Üniversitesi’nin çeşitli programlarına öğrenci olarak kayıtlı olduğunu ifade eden Doç. Dr Yıldırım, öğrencilerin bir kısmının ise yalnızca Türkçe öğrenmek üzere ülkemize geldiklerini kaydetti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi