Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde “TUBİTAK Projesi Hazırlama Teknikleri” anlatıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.06.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü “TÜBİTAK Projesi Hazırlama Teknikleri” eğitimi düzenledi. Sağlık alanında eğitim öğretimine devam eden öğrencilerin bilimsel düşünmeleri, gözlemlemeleri, düşünüp-gözlemlediklerini araştırmaları ve ürüne dönüştürmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen eğitim seminerine ilgi oldukça yoğun oldu.

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinlik Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü Dönem 1 Koordinatörü Seyithan Örükçü’nün yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Örükçü kulüp hakkında bilgi vererek, ÇÜ Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü’nün Sağlık Bilimleri alanında eğitim gören öğrencilerin bilimsel araştırma çalışma ve etkinliklere katılmalarının sağlanmasını amaçlayarak bilimsel araştırma yöntem ve basamakları hakkında bilgi sahibi olmalarının hedeflendiğini söyledi.

“Bilim Dünyasındaki Güncel Verileri Doğru ve Etkili Kullanma Becerisi Edinmek Amacıyla Bu Kulübü Kurduk.”

Kulüp Koordinatörü Örükçü, öğrencilerin bilimsel araştırma ve çalışmaları koordine edebilme yetenek ve tecrübesine sahip olabilmelerini sağlamak, bilim dünyasındaki güncel verileri doğru ve etkili kullanma becerisi edindirmek amacıyla bu kulübü kurarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Bugüne kadar farklı konularda üç toplantı düzenlediklerini belirten Örükçü, bu eğitim seminerinde Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kansu Büyükavşar’ın katkılarıyla öğrencilerin çok önemli bilgiler edineceklerini söyledi.

“Öğrencilerimiz Bilimsel Aktivite Yolunda İlerlemeye Devam Edecek.”

Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü Danışmanı Prof. Dr. A. Filiz Koç ise, Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü’nün yeni kurulmasına karşın önemli etkinliklere ev sahipliğini yaptığını belirterek bu organizasyona da ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. Koç, “Bu toplantıda inanıyorum ki birçok öğrencimiz bilimsel aktivite yolunda ilerlemeye devam edecek. Bu tür aktivitelere katılmak, hazırlandığımız bilimsel aktivite yarışmalarında bizlere çok büyük katkı verecek.” dedi.  

 

“TUBİTAK Projesi Hazırlama Teknikleri.”

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Kansu Büyükavşar, “TUBİTAK Projesi Hazırlama Teknikleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Büyükavşar, öğrencilere proje hazırlama teknikleri, projelerin TUBİTAK tarafından hangi şartlar altında kabul edebileceği gibi teknik konular hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.  

ÇÜ Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü, sağlık bilimleri alanında eğitim gören öğrenciler, kulüp üyeleri ve akademisyenlerin katıldığı toplantı sonunda Kulüp Danışmanı Prof. Dr. A. Filiz Koç, “TUBİTAK Projesi Hazırlama Teknikleri” sunumuyla katkılarından dolayı Prof. Dr. Kansu Büyükavşar’a teşekkür belgesi takdim etti. Eğitim Semineri anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi