Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

TUBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Sergisi Açıldı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.03.2016

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “TUBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ön elemeyi geçen projeler sergilendi. Yarışmanın amacı, öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen TUBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Sergisi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

1591 Proje Başvurusundan 100’ü Sergilenmeye Değer Bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan TUBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalaca, gençlerin daha okul çağındayken proje kültürü edinmeleri, fikirlerini akademik düşünceyle birleştirmelerine olanak veren proje yarışmasının Türkiye genelinde ve KKTC dahil olmak üzere 12 bölgede yapıldığını söyledi. 1591 proje başvurusu yapıldığını bildiren Prof. Dr. Büyükalaca, “Hepsi birbirinde değerli projeleri katılımcı üniversitelerin öğretim üyeleri, jüri üyeleri tarafından titizlikle incelenerek 100 proje sergilenmeye değer bulundu. Yarışmaya her alanda destek olan tüm kurum ve kuruluşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Üniversitelerin Üç Önemli Görevi var.”

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Çukurova Üniversitesi olarak bu projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Üniversitelerin üç önemli görevi var. İlki çok iyi eğitim ve öğretim vermek, ikincisi bilimsel araştırmalarla bilgi üretmek, üçüncüsü ise bu bilgiyi toplumun refahı, faydası, gelişmişliği için topluma yaymak, kullanmak topluma hizmet etmektir.” dedi. Prof. Dr. Tükel, öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmenin amaçlandığı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

“Gençleri Düşünmeye, Üretmeye ve Bilime Özendiren Etkinlikleri Önemsiyoruz.”

Son olarak kürsüye gelen Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ise, gençleri düşünmeye, üretmeye ve bilime özendiren bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini söyledi. 12 bölge tayin eden, TUBİTAK’ın bu yarışma için Adana’yı seçmelerinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Horozoğlu da, “Genç beyinlere düşünmeyi, gözlemlemeyi, merak etmeyi ve proje dahilinde uygulama yapmalarını teşvik eden projede emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel,  Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve TUBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalaca tarafından serginin açılış kurdelası kesilerek stantlar gezildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi