Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dış İlişkiler Birimi Tarafından Tunus Üniversiteleriyle akademik ve bilimsel işbirliğinin artırılması ve öğrenci değişiminin teşvik edilmesine yönelik düzenlenen faaliyetler kapsamında Tunus Yaz Okulu programının bu yıl dördüncüsü düzenlendi.
Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde Ziraat alanında İngilizce “Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Yaz Okulu” gerçekleştirildi. Yaz okuluna Tunus’un 4 farklı üniversitesinden 9 lisansüstü öğrenci katıldı.
Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji alanında Uygulamalı Eğitim Aldılar.
Çukurova Üniversitesi “Biyoteknoloji” temalı yaz okulu duyurusu ve başvuru işlemleri Tunus Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Genel Direktörlüğü ve YÖK ile yapılan ortak çalışmayla yürütüldü. Başvuru sonucunda Carthage, Sousse, Manouba ve Monastirüniversitelerinden biyoteknoloji ve moleküler biyoloji konusunda çalışan master ve doktora düzeyinde 8 öğrenci seçildi. Programa, ayrıca Carthage Üniversitesi’nden Çukurova Üniversitesi’ne araştırma yapmak için gelen bir doktora öğrencisi ve Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören misafir Türk öğrenciler de davet edildi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı Ziyaret Ettiler
Katılımcı öğrenciler Çukurova Üniversitesi’ndeki programlarının ilk günü Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan tanışma toplantısında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile tanıştı. Dış İlişkiler Birimi’nde yapılan oryantasyon toplantısında Tunuslu misafirlere Çukurova Üniversitesi, kampüste yaşam ve program içeriği hakkında bilgilendirme yapıldı. Tunuslu öğrenciler ayrıca Uluslararası Öğrenci Ofisi’nde düzenlenen toplantıya katılarak Çukurova Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci kabul koşulları ve prosedürüne ilişkin bilgilendirildi. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar tarafından kabul edilen öğrencilere Merkez tanıtımı yapılarak 2 haftalık eğitimde kullanılacak laboratuvarlar gezdirildi. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Dış İlişkiler Birimi koordinasyonu ile düzenlenen iki haftalık program süresince öğrencilere, “Bitki Doku Kültürü” ve “Moleküler Markır ve DNA Dizileme” üst başlıkları altında çeşitli eğitimler verildi ve laboratuvar uygulamaları yaptırıldı. Program kapsamında ayrıca öğrenciler Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonuyla BioCampus Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı, Tekfen Bitki Doku Kültürü ve Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, Manier Tohumculuk laboratuvarları ve seralarına düzenlenen ziyaretlerle de bölgemizin araştırma altyapısını görme fırsatı da elde etti. |