Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Anavarza Antik Kent Kazısı, Turizm Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde Halka Açıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.04.2015

Turizm Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Çukurova Üniversitesi’nin bilimsel danışmanlığında Yürütülen Anavarza Antik Kent kazısı, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde halka açıldı. Yapılan kazılarla açığa çıkan Antik Kenti gezen ziyaretçiler, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen’den tarihi kalıntılarla ilgili bilgi aldı.

39. Turizm Haftası, Adana Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde Kozan İlçesi Anavarza Antik Kentine gezi düzenlendi. Geziye Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Adana Arkeoloji Müzesi yetkililerinin yanı sıra öğrenci ve velilerinden oluşan 5 otobüslük bir konvoy katıldı.

 
 

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Anavarza’yı gezen gurup Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen’den Anavarza Antik Kenti’nin tarihi ve arkeolojik kalıntıları hakkında bilgi aldı.

Kazı Çukurova Üniversitesi’nin Bilimsel Danışmanlığında Yürütülüyor

Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen, Çukurova Üniversitesi’nin bilimsel danışmanlığında yürütülen Anavarza kazılarında ortaya çıkartılan tarihin ilk çift şeritli (duble) sütunlu caddesini, kentin anıtsal giriş kapısını, Anadolu’da sadece 3 tane örneği bulunan amfitiyatroyu, Hz. İsa’nın 12 havarisine adanmış Anadolu’daki en erken ve anıtsal kilise yapılarını, tamamen tuğlalardan inşa edilmiş kubbeli hamamları ve Olimpiyatların düzenlendiği stadium yapısını gezdirdi.

 

 

Ziyaretçiler Açığa Çıkarılan Antik Kente Hayran Kaldı.

Katılımcılar tüm Ceyhan Ovası’ndan görülebilen yukarı kaledeki 20 burçlu ve 1500 m. uzunluktaki muhteşem surları ve yamaç üzerindeki kaya mezarlarını gezme fırsatı buldu. Kazı çalışmaları hakkında da bilgilendirilen grup açığa çıkartılan antik kentin içinde adeta zamanda yolculuk yaptı.       

 
 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi