Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

"Ekoturizm ve Çevre Birlikte Düşünülmeli"

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.04.2013

Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu" Seyhan Otelinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Adana Valisi Avni Coş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı, Vali Yardımcıları, kurum temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve izleyici katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık yapmış olduğu açılış konuşmasında, doğal denge korunmadan,  ekosistemin dikkate alınmadan üretilen her çözümün yeni sorunların ve felaketlerin işareti olacağını belirtti Özyanık, konuşmasında Türkiye'nin biyolojik zenginliğinin detaylı bir şekilde envanterinin olmaması ve bu zenginliklerin ekonomiye nasıl kazandırılacağının bilmemizin önemli bir problem teşkil ettiğini kaydetti.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Adana Turizminin eserleri, ören yerleri, müzeleri, yaylaları, sahilleri, tüm doğal güzellikleri bakımından önemli bir yer olduğunu ve bu nedenle Turizm Ekonomisinin önemli olduğunu belirtti. 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu'nda Adana Valisi Avni Coş yapmış olduğu konuşmasında, turizm alanında yatırım yapmak isteyen üzerinde kamu görevi olan ya da basın gibi kamusal sorumluluğu üstlenen herkesin destek olması gerektiğini belirtti. Vali Avni Coş sempozyumun ana temasının Ekoturizm olduğunu, bunun içinde önce çevrenin koruma işlevinin  iyi bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı, Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fikret Dülger, 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu'nun ana teması, "Doğu Akdeniz Bölgesel Ekoturizm Eylem Planı'nın oluşturulmasına katkı vermek amacıyla, Ekoturizm" olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Dülger programın açılış konuşmasında "Ekoturizmin, doğal alanlara yapılan, yerel halkın refah düzeyini geliştirme ve çevreyi koruma amacı güden, sorumluluk sahibi seyahat" olduğunu söyledi.  Günümüzde geleneksel turizm belli bir doygunluk noktasına ulaştığını belirten Doç. Dr. Dülger, ektorizmi, turizm sektöründe en hızlı büyüyen alt sektörlerden biri olduğunu ifade etti.

2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu açılış konuşmaları ardından sektör paneline geçildi. Sempozyumun ikinci bölümünde beş farklı oturumda Ekoturizm konusu ele alındı. Yirmi bir farklı konuşmacının katıldığı oturumlarda Ekoturizm geniş bir perspektifle incelendi. Sunumun ardından Adana turuyla Ekoturizm başlıklı sempozyum sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi