Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi’nde Konferanslar Dizisi Başladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.10.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi’nde konak sohbetleri yeni sezonda da devam ediyor. Öğrencilerin ve STK temsilcilerinin büyük katılımıyla başlayan konak sohbetlerinin ilk konuğu Prof. Dr. Haluk Gökalp oldu.

Adana’da geleneksel hale gelen Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi’nin konferansları bu yılda başladı. İlk konferans Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Faruk Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla start aldı.

 

“Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi Kurumsal Bir Kimlik Kazandı.”

Doç. Dr. Yıldırım, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi’nin kurulduğu günden bu yana çok önemli işlere imza attığına değinerek, Prof. Dr. Deniz Abik başkanlığında kurumsal bir kimlik kazandığını söyledi. Türkoloji Araştırma Merkezi’nin geçen dönem 37 etkinliğe ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Doç. Dr. Yıldırı yeni sezonun ilk konuğunu Prof. Dr. Haluk Gökalp’ı kürsüye davet etti.

 

 

 

Kültür Sanat Ve Edebiyatımızda Değerler

ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gökalp “Kültür Sanat ve Edebiyatımızda Değerler” konulu konferans verdi.

 

 

Adana-Osmaniye Bölgesi Halk Danslarının Yapısal Özellikleri

Bu ayın ikinci konferansı ise “Adana-Osmaniye Bölgesi Halk Danslarının Yapısal Özellikleri” oldu. ÇÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansla devam etti. 

 

Sarı Uygurlar

Konferanslar dizisinde bu ay birde yabancı uyruklu konuşmacı vardı. Çin Halk Cumhuriyeti’nden Dr. Mei Gue konuk oldu. Gue, ‘Sarı Uygurlar’ adlı sunumuyla takipçilerle buluştu.

ÇÜTAD Yayına Girdi.

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezinin ayrıca bu sezon yeni dergisinin de ilk sayısı yayına girdi. Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi (ÇÜTAD), e-dergi ve matbu dergi hâlinde okuyucularıyla buluştu.

Ayın Son Konferansı Çocuk Ve Ergenlerde İhmal Ve İstismar

Bu ayın son konferansı ise 25 Ekimde yine aynı adreste gerçekleşecek. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Gül Çelik takipçileriyle birlikte olacak. Doç. Dr. Çelik,  “Çocuk ve Ergenlerde İhmal ve İstismar” konulu sunumunu yapacak.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi