Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversiteli Araştırıcılara Ufuk 2020 Programı Anlatıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.12.2016

Çukurova Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi ile TÜBÜTAK’ın birlikte düzenlediği AB Ufuk 2020 Programları kapsamında Akif Kansu Toplantı Salonu’nda konferans düzenlendi.

AB Ufuk 2020 Programları kapsamında gıda güvenliği, sürdürülebilir tarım, balıkçılık, deniz, denizcilik, iç su araştırmaları ve biyoekonomi alanında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıya Ziraat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesinden akademisyenler ve araştırıcılar katıldı. 

ÇÜ Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Fatma Uslu’nun açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, TÜBİTAK Kıdemli Ulusal İrtibat Noktası görevlisi Çınar Adalı Öner sunumunu yaptı. Öner, Ufuk 2020 Eğitim ve bilgilendirme toplantısında katılımcılara Ufuk 2020 Programını anlatarak detaylı teknik bilgi verdi. Öner ayrıca, Ufuk 2020 destek ve ödül programlarını da anlatırken akademisyen ve araştırıcıların sorularını da yanıtladı.

Horizon 2020 Nedir?

Avrupa'nın bilim, teknoloji ve politika uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla başlatılan AB Çerçeve Programları, dünyanın en yüksek bütçeli sivil araştırma etkinliği olarak kabul ediliyor. Çerçeve programları Avrupa'nın araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek, AB ülkeleri, AB aday ülkeleri ve AB'nin işbirliği yaptığı ülkelerle AB politikalarına ilişkin farklı alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla yürütülüyor.

Program uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön verme amacıyla oluşturuldu. Avrupa Birliği’nin yeni dönem Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı olan UFUK 2020 2014-2020 yılları arasını kapsamakta olup toplam bütçesi 80 milyar Euro. Türkiye’nin de dahil olduğu Horizon 2020 Programı, Türk araştırmacılara yeni ufuklar açacak. Çağrılara üniversiteler, akademisyenler, bilim insanları, araştırma merkezleri, KOBİ’ler, KOBİ birlikleri, büyük sanayi kuruluşları, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, uluslararası örgütler ve bireysel araştırmacılar başvuruda bulunabiliyor.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi