Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Uganda Makerere Üniversitesi İle Çukurova Üniversitesi Arasında Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.07.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Uganda Cumhuriyeti’ndeki Üniversitelerle işbirliği protokolü yapmaya devam ediyor. ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ile Uganda Cumhuriyeti Mbrara Üniversitesi’nin ikili işbirliği protokolünün ardından ÇÜ Ziraat Fakültesi de Uganda Cumhuriyeti Makerere Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında Mayıs ayında Uganda Cumhuriyeti’ne giden Çukurova Üniversiteli bilim insanları Uganda üniversiteleri ile işbirliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Makerere Üniversitesi ile tarım alanında işbirliği anlaşması yapıldı.
Bu kapsamında Uganda’dan Çukurova Üniversitesi’ne gelen bir heyet, Ziraat Fakültesi ve ilgili bölümlerle temasta bulundular.

Ugandalı Bilim İnsanları Rektör Prof. Dr. Kibar’ı Makamında Ziyaret Etti

Büyükelçi Stephen Mubiru başkanlığındaki heyette bulunan Makerere Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Bazeyo William, Tarım ve Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Banadda Noble Ephraim,  Dr. Kiggundu Nicholas Ssegawa, Dr. Kabenge Isa, Bölge Üretim Müdürü Mühendis Okotel Patrick, Kırsal Su ve Sanitasyon Sektörü Mühendis Orishaba Catherine, Bölge Üretim Personeli Ofwono Willy Osinde ve öğrenci Asingura Aguma Timothy ilk olarak Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.
Ardından da Uganda heyeti ile birlikte Çukurova Üniversiteli bilim insanları Rektörlükte ikili işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve potansiyel çalışma alanlarının belirlenmesine yönelik toplantıya katıldılar.

Uganda Heyetine Prof. Dr. Mahmut Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Gültekin Refakat Etti

Ugandalı bilim insanları Çukurova Üniversitesinde bulundukları süre içerisinde ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Çetin ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Gültekin refakatinde gerek Çukurova Üniversitesi’nin gerekse Aşağı Seyhan Ovası Üreticilerinin potansiyelini yakından tanıma imkânına sahip oldular. Uganda heyeti 4 gün kaldıkları Çukurova Üniversitesi’nde, Ziraat Fakültesinin farklı bölümlerini, Araştırma Uygulama Çiftliği olanaklarını ve Biyoteknoloji Merkezini yakından inceleme şansına sahip oldular. Bunlara ek olarak, yapılan arazi gezisi ile Kılıçlı Göleti ve Aşağı Seyhan Ovası Sulama Altyapısı hakkında bilgi edindiler. Son gün Ziraat Fakültesi Dekanlığında yapılan ve Bölüm temsilcilerinin de katıldığı Genel Değerlendirme Toplantısında, geleceğe yönelik hedeflerin belirlenmesine ve eylem planın oluşturulmasına yönelik görüş alışverişinde bulundular.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi