Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Uganda Heyeti Rektör Prof. Dr. Kibar’ı Ziyaret Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.08.2017

Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) Uganda’dan ziyaretçileri vardı. Uganda Büyükelçiliğinden gelen 6 kişilik delegasyon heyeti, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.  Ziyarette Afrika’da yaşanan kuraklık ve adli tıp konuları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

ÇÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarete Uganda heyetinden Uganda Büyükelçi Vekili Mr. Moses Kalule, Emniyet Genel Müdürlüğü Adli Tıp Başkanı Dr. Moses Elly, Kıdemli Emniyet Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Samuel Ezati, Mbara Üniversitesi Rektörü Profesör Celestine, Siber Güvenlik Birimi Başkanı Ndaboine Richael ve Mimar Godfrey Bbosa katıldı. Çukurova Üniversitesi’nden ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adli Tıp Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen, Ziraat Fakültesi Tarımsal Sulama Bölümünden Prof. Dr. Mahmut Çetin, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Gültekin ve İİBF Dekan Vekili ve Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan ziyarete katıldı.

Adli Tıp Ve Tarımsal Sulama Alanında İşbirliği Teklifinde Bulundular.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar. Uganda’da Adli Tıp Enstitüsünün kurulması ile ilgili olarak Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nden yararlanmasının kararlaştırıldığını ifadede ederek, “Uganda kuraklık ve susuzlukla mücadele eden bir ülke, bu kapsamda Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin deneyimlerinden faydalanarak Uganda’da nasıl uygulanabileceği hakkında görüş alışverişi yapıldı. Bu kapsamda bu iki alanda Çukurova Üniversitesi’nin deneyimlerinden faydalanarak bilgi paylaşımı yapıldı. Yapılan görüşmelerde iki alanda iş birliğinin nasıl geliştirileceği konusunda ve bir çalışma planın takvime bağlanması planlandı.” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Heyetini Uganda’ya Davet Ettiler.

Uganda heyeti yakın bir tarihte Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında oluşacak bir heyeti Uganda’ya davet etti. Yasal prosedür gereği, ilgili üniversitenin YÖK tarafından tanınıp tanınmadığının araştırılması ve izin işlemlerinin yapılmasının ardından bir işbirliği protokolü yapılarak, oluşturulacak olan Adli Tıp Enstitüsü ve tarımsal sulama işbirliği imkanları, daha ileri ki bir tarihte detaylı bir şekilde ele alınacak.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi