Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Tarafından Uluslararası Ziyaretçi Günü Düzenledi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.02.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dış İlişkiler Birimi Erasmus Gelen Öğrenci Masası tarafından Uluslararası ziyaretçi günü etkinliği düzenlendi. Lise düzeyindeki öğrencilerin Avrupa ülkeleri ve değişim programları hakkında farkındalıklarını arttırmak ve dil becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak üzere düzenlenen etkinlik için Adana Ticaret Odası (ATO) Anadolu Lisesi ve TOKI Köprülü Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

Erasmus + KA-1 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği kapsamında 2014-2015 Akademik yılında Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtmak üzere lise öğrencileriyle bir araya geldi.

 

Türk Halk Danslarından Örnekler de Sunuldu.

Romanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya ve Slovakya’dan gelen öğrenciler, ülkelere göre ayrılmış sınıflarda öğrencilere yönelik önce ülke sunumları yaptılar. Ülkelerinin danslarını, müziklerini ve dillerini öğretmeye çalışan yabancı öğrenciler büyük ilgi gördüler.

Ev sahibi lise öğrencilerinin de Türk halk danslarından örnekler sunduğu etkinlikte Erasmus öğrencileri ve liseli gençler birlikte halay çekerek kaynaşmanın en güzel anlarını birlikte yaşadılar.

Davul – Zurna Eşliğinde Halay Çektiler.

Etkinlikte Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi ile TOKI Köprülü Anadolu Lisesi’ne yapılan ziyaret de okulları gezildi. Laboratuvarları ve kendi okullarının sosyal faaliyetleri hakkında bilgi alan yabancı öğrenciler daha sonra öğrencilere davul çalıp birlikte halay çektiler. Ayrıca Öğle arasında öğrencilerle birlikte yemekhanede yemek yiyen öğrenciler yemekten sonra kısa bir basketbol maçı yaptılar.

Uluslararası Ziyaretçi Etkinliği’ne katılan Erasmus öğrencileri, bu etkinliğin her dönem ve çeşitli okullarda da yapılması gerektiğini, böylelikle farklı yaş gruplarına da hitap edebileceklerini ifade ederek tüm öğrencilerle toplu fotoğraf çekilip anı ölümsüzleştirdiler.

 
 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi