Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Fabrika Gibi Üniversite Çiftliği

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.02.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, hayvansal ve tarımsal ürünleriyle üniversitenin ihtiyacını karşılarken, satış mağazaları aracılığıyla vatandaşlara da hizmet veriyor. Reçelden yoğurda, sütten narenciyeye farklı ürünün bulunabileceği çiftlik, adeta fabrika gibi çalışıyor.

ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, 1980'den bu yana faaliyet gösteren çiftliğin, eğitim faaliyetlerine katkı sağlamak ve tarımsal üretim yapmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Çiftlikte 7 bin 500 dekarda tarım ve hayvancılık faaliyeti yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Elekçioğlu, burada üniversite öğrencilerine mesleki uygulama imkânı da sunulduğunu ifade etti.

Bünyelerinde zeytin ve narenciye gen bahçelerinin yer aldığını aktaran Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, "Narenciye gen bahçemiz, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından tescillenmiş dünyadaki 3. gen bahçesi. 1970 yılında kurulan gen bahçesi, 900'den fazla narenciye genotipini içermekte. Yeni narenciye çeşitlerinin adaptasyonu ve geliştirilmesi için dünyadaki genotiplerin burada bulunması bizim için büyük avantaj" dedi.

ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, narenciye gen bahçesinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından ‘Ulusal Turunçgil Genetik Kaynakları Koleksiyonu’na da dahil edildiğini vurguladı.

Çiftliğin, tarımsal ve hayvansal üretim açısından da önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Elekçioğlu, "Ürünlerimizi genellikle kampüs içerisinde değerlendiriyoruz. Bin 300 yatak kapasiteli Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin süt, yoğurt ve yumurta ihtiyacını biz karşılıyoruz. Ayrıca ürünlerimizi üniversitenin kafeterya, yemekhane ve kreşine de veriyoruz. Kampüs içinde 4 mağazada satışa sunduğumuz ürünlerimize vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor." şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi