Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tarım Makinalarında Uygulamalı Eğitim

 

 

Adana (ÇÜHM) -

28.04.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü ile Adana Sanayi Odası (ADASO) arasında uygulamalı eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Adana Sanayi Odası'nın Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda düzenlenen törende, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Elekçioğlu ve Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Bayat işbirliği protokolüne imza koydu.

ADASO ile ÇÜ arasında uygulamalı eğitim işbirliği Tekstil, Endüstri, Tekstil ve Moda Tasarım bölümlerinin ardından 4. kez Tarım Makinaları'nda gerçekleşmiş oldu. Protokol gereğince Tarım Makinaları ve Teknolojileri Bölümünde son sınıfta okuyan öğrenciler 2016-2017 döneminde öğretimlerinin ikinci dönemini işletmelerde geçirecek.

Kıvanç: “Staj Programının Yaygınlaştırılması Çalışmalarımız Devam Ediyor.”

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, uygulamalı eğitime oda olarak önem verdiklerini, gerek mühendis adaylarına, gerekse işletmelere büyük yarar sağladığını ifade etti. İnternet staj programının diğer bölümlere de yaygınlaştırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Kıvanç, "Mezun öğrencilerin sanayicilerin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olmasını, çalışmalara adapte olabilmesini sağlayacak mekanizmayı kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Bayat: “Staj Programı Hedefimize Ulaşmada Destek Sağlayacak"

Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Bayat, diplomanın değil içinin daha önemli olduğunu, bu nedenle eğitim programlarını üretime yönelik düzenlediklerini bildirdi. Prof. Dr. Bayat, "Mezun öğrencilerimizin aynı zamanda tasarım, imalat ve prototip yapabilecek nitelikte bilgilerle donatılmasını hedefledik. Staj programı bu hedefimize ulaşmada bize destek sağlayacak" diye konuştu.

Prof. Dr. Elekcioğlu: “Uygulamalı Eğitim Büyük Avantaj Sağlayacak.”

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu da, uygulamalı eğitimin mezun öğrencilerin yanı sıra işletmeler açısından da büyük avantaj sağladığını vurguladı, uygulamalı eğitim imkânı sağlamasından dolayı Adana Sanayi Odası'na teşekkür etti.

Çomu: “Çukurova Üniversitesi İle İşbirliğini Önemsiyoruz.”

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu da, oda ile üniversite arasında yapılan işbirliğini çok önemsediğini, mezun öğrencilerin ve işletmelerin uygulamadan en iyi biçimde yararlanması gerektiğini kaydetti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi