Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

6. UZAL-CBS 2016 Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.10.2016

İlki 2006 yılında düzenlenen ve bu yıl Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde 6.’sı gerçekleşen ‘Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu’ Türkiye’nin 74 kurum ve kuruluşundan gelen 321 katılımcının katkılarıyla 5-7 Ekim 2016 tarihleri arasında tamamlandı.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen ve ÇÜ Rektör Yardımcısı İ. Halil Elekcioğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sempozyum Eş Başkanları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. Derya Maktav’ın yanı sıra birçok akademisyen ve öğrencilerin katıldığı sempozyum saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Uzal-CBS Sempozyumunun 10. Yılında

Açılış konuşmasını yapan Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Süha Berberoğlu, UZAL-CBS Sempozyumunun 10. yılında konukları Çukurova Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek son 10 yılda kurumsallaşan UZAL-CBS ile önemli sorumluluklar yüklendiklerini söyledi. Prof. Dr. Berberoğlu konuşmasında, Çukurova Üniversitesi’ndeki uzaktan algılama ve CBS alanındaki köklü bilimsel geçmişi özetledi.

Sempozyumun diğer Eş Başkanı Prof. Dr. Derya Maktav da, URAL-CBS nasıl başladı, amacı?, Yürütme kurulu, hassas olduğu kararlar, bilim dünyasına neler kattı ve sonrası hakkında bilgiler verdi.

 

 

Özmüş; “Bilginin İnsan Yaşantısında Tartışılmaz Bir Güç Olduğunun Bilincindeyiz.”

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Özmüş ise, TMMOB ve bileşeni odaların daima aklın ve bilimin ışığında büyümeyi ilke edindiğini söyledi. “Bilginin insan yaşantısında tartışılmaz bir güç olduğunun bilinci içerisindeyiz.” diyen Özmüş, başarılar diledi.

 

Prof. Dr. Elekcioğlu; “ÇÜ, Yetişmiş İnsan Gücü Bilgi Birikimi ve Tecrübesine Sahip.”

Son olarak kürsüye gelen ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu, Çukurova Üniversitesi’nde Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri konusundaki farkındalığın yüksek olduğuna vurgu yaparak, “Birçok bölümde bu alanda çalışan araştırıcı sayısının her geçen yıl arttığını memnuniyetle izliyoruz. Özellikle ülkemizin uydu teknolojileri ve İnsansız hava araçları (İHA) alanındaki yatırımları göz önüne alındığında bu teknolojileri çevre ve güvenlik gibi birçok alanda kullanacak yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyduğu açıkça görülüyor. Köklü bir geçmişe sahip olan Çukurova Üniversitesi bilgi birikimi ve tecrübesini kullanarak bu ihtiyacı karşılamak üzere akademik yapılanmasını inşa etmektedir.“ diyerek organizasyonda emeği geçen tüm akademisyenlere ve katılımcılara etti.

 

Prof. Dr. Ural Dinç Anıldı…

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumda, Türkiye genelinde ve Çukurova Üniversitesi’nde Uzaktan Algılama alanında akademik çalışmalara öncülük eden, geçtiğimiz yıl vefatıyla tüm sevenlerini üzüntüye boğan Prof. Dr. Ural Dinç için de bir anma töreni gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Prof. Dr. Dinç’in hayatından kısa kesitler sunarak bugüne kadar yaptığı bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tören sonrası Prof. Dr. Dinç’in eşi Aykut Dinç’e, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu Teşekkür Plaketi verdi.

Ulusal ve Uluslararası Birçok Konuşmacı Sunmalarını Gerçekleştirdi.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanatçıları tarafından düzenlenen mini konserin ardından sempozyumun ilk konukları Politecnico Di Milano Üniversitesi’nden Prof. Dr. Maria Antonia Brovelli, Prof. Dr. Ralf Bill sunumlarını gerçekleştirdi. Sempozyum açılışı Mithat Özsan Amfisi önünde katılımcıların anı fotoğrafı çekilmesiyle devam etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi