Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Öğretmenler ÇÜ UZAYMER’i Ziyaret Etti..

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.12.2016

Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) bünyesinde bulunan Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (UZAYMER) ziyaretçileri vardı. Kapılarını Adana İli ve çevresindeki okullara açan UZAYMER yönetimi bu kapsamda Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve ailelerini konuk etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalan protokolle Adana ve çevresindeki tüm okulların UZAYMER’e düzenli ve programlı ziyaretleri sağlanıyor. Bu kapsamda öğrencilere ve öğretmenlere astronomi konusunda temel bilgiler veriliyor. Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Ayşegül İnce organizasyonunda, aynı okulda görev yapan öğretmenler aileleriyle birlikte UZAYMER'i ziyaret ederek gökyüzünü inceledi.

Teleskopla Ay, Mars ve Venüs Gözlemleri Yaptılar.

Ziyarete gelen gökyüzü meraklılarına ÇÜ UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz çıplak gözle ve teleskopla gökyüzünde hangi gökcisimlerinin görülebileceğini anlattı. Görsel bir sunumla evrendeki adresimizi tanıtan Prof. Dr. Akyüz, güneş sistemi ve galaksimiz hakkında da bilgiler verdi. Herkesin merak ettiği kara delikler konusunda güncel bilgiler aktaran Prof. Dr. Akyüz katılımcılara teleskopla Ay, Mars ve Venüs gözlemleri yaptırdı.

Prof. Dr. Akyüz; “Kapımız Sonuna Kadar Halka Açık.”

UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz, astronomi konusunda uzmanlar tarafından katılım gösteren okullara temel ve bilimsel bilgileri aktardıklarını, hava koşullarının izin verdiği ölçüde ise teleskoplarla ve diğer ekipmanlarla öğrencilerin ve öğretmenlerin gözlemler yaptığını söyledi.

Prof. Dr. Akyüz, UZAYMER’in bugüne kadar farklı etkinliklerde kapılarının halka açık olduğunu bundan sonra da okullardaki öğrencilere ve öğretmenlere talep ettikleri uygun zamanlarda kapılarının sonuna kadar açık olacağını belirtti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi