Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Öğrenciler Vaka Analizi Yarışmasında Ter Döktü

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.01.2014

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (EMÖT) tarafından “II. Vaka Analizi Yarışması” düzenledi. Yarışmanın amacı, profesyonel hayattan modeller sunarak, öğrencilerin iş hayatına bir adım önde başlamalarını sağlamak.

Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda yapılan yarışma iki etapta gerçekleşti. Yarışmanın birinci etabı Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Oya H. Yüreğir tarafından “Vaka Analizi Eğitimi” verilmesiyle tamamlandı. Eğitimin hemen ardından yapılan ön elemede de yarışmacı gruplar belirlendi.

 

Öğrenciler ‘Vaka’ya Çözüm Aradı…

İkinci etapta ise ön elemeyi geçen gruplar, Expel İlaç San. Mak. Tic. Ltd. şirketinden alınan “vaka”ya çözüm aradı. Vaka üzerinde çalışmalarını gerçekleştiren yarışmacı gruplar kendilerine verilen sürenin sonunda da, "Prof. Dr. Rızvan Erol, Prof. Dr. Serap Çabuk, Doç. Dr. Oya H. Yüreğir ve Sunar Mısır Fabrika Müdürü Murat Değirmen’den oluşan jüriye sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Vaka Analiz Yarışmasına Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi

Yarışmada 1. gelen grup üyelerine DİEM English Globe’den ücretsiz dil kursu, 2. ve 3. Olan gruplara ise Orkun Eğitim Kurumlarından sertifikalı ücretsiz Autocad ve Catia kursu hediye edildi.

EMÖT Vaka Analizi Komisyon Başkanı Mustafa Tunç Solak yaptığı açıklamada; Çukurova Üniversitesi’nde ilk kez vaka analiz yarışması düzenleyen grup olduklarını dile getirerek  “Hem yarışmamızı hem de diğer etkinliklerimizi her dönem daha ileri götürme hedefindeyiz. Çukurova Üniversitesi’nde ilk olarak “Vaka Analizi Yarışması” düzenleyen bir topluluk olarak öncelikli misyonumuz üniversitemizdeki diğer kulüplere, topluluklara, teoride aldığımız dersleri pratikte uygulayabileceğimiz yarışmalar ve etkinlikler düzenleme noktasında örnek oluşturabilmektir.” şeklinde konuştu.

EMÖT Nedir?

EMÖT, Türkiye’deki tüm endüstri mühendisliği toplulukları tarafından tanınan, paylaşımcılık ve yenilikçilik ilkeleri doğrultusunda geliştirme ve iyileştirme odaklı çalışan; öğrencilere profesyonel hayata atılım öncesinde, profesyonel hayattan modeller sunarak iş hayatına bir adım önde başlamalarını sağlamayı kendine misyon edinen bir topluluk.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi