Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Vali Mahmut Demirtaş Çukurova Teknokent’teki Ar-Ge Çalışmalarını İnceledi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

12.03.2018

Vali Demirtaş; “Üniversiteler ile sanayi işbirliğini daima destekleyeceğiz.”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Bünyesinde faaliyet gösteren Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (TEKNOKENT) incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, Vali Mahmut Demirtaş’ı kapıda karşıladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından üniversite- sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Çukurova Üniversitesi bünyesinde yaptırılan Teknokent içerinde yer alan konferans salonunda iş dünyası temsilcileri kamu kurumu yöneticileri ve akademisyenler hazır bulundu.

Prof. Dr. Kadir Aydın Çukurova Teknokent’i Anlattı.

Prof. Dr. Aydın, Vali Mahmut Demirtaş’a Çukurova Teknokent’i anlatan bir sunum yaptı. Prof. Dr. Aydın, Çukurova Teknokent'in amacını “Bölgemizde daha etkin bir üniversite-sanayi işbirliği sağlanarak, daha fazla araştırma imkanı yaratılması ve yapılan araştırmaların ekonomik değere dönüşebilmesi konusunda üniversitenin gelişmiş insan gücü ve altyapı olanaklarının rekabet gücünü artıracak teknolojileri geliştiren ve üreten firmalara sunularak, üniversite-sanayi arasında bir sinerji oluşmasına katkı sağlamak.” şeklinde ifade etti.

Firma Temsilcileri Yaptıkları Ar-Ge Faaliyetleri Ve Sonuçlarını Anlattı.

Prof. Dr. Aydın’ın sunumun ardından Çukurova Teknokent’te faaliyet gösteren ve ihracat hacimleri ile hem kent hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan 5 firmanın temsilcisi iş kolları hakkında sunum yaptı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar günün anısına Vali Mahmut Demirtaş’a plaket takdim etti.

Vali Demirtaş; “Ekonomik Gelişmenin Sağlanmasında Bilimsel Çalışmaların Önemi Büyük.”

Vali Mahmut Demirtaş, ekonomik gelişmenin sağlanmasında bilimsel çalışmaların büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Vali Demirtaş, ekonomiye ivme kazandırmak amacıyla üniversiteler ile sanayi dünyası arasındaki işbirliğini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Vali Demirtaş Sunumun Ardından Ar-Ge Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

Vali Demirtaş daha sonra Teknokent’te faaliyet gösteren firmaların yaptığı AR-GE çalışmalarını yerinde inceledi. Çizgi film üreten ve ihraç eden firmayı gezen Vali Demirtaş ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve berberindekiler, firma sahibinden ve çalışanlardan detaylı bilgiler aldı. Daha sonra ziraat ve su ürünleri ile ilgili bilimsel çalışmaların yapıldığı alanları da gezen Vali Demirtaş, anı fotoğrafı çekilmesinin ardından incelemelerini tamamladı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi