Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Almanya Pädagogische Hochschule Weingarten Üniversitesi’nden Çukurova Üniversitesi’ne Ziyaret…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.11.2013

Almanya'nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Pädagogische Hochschule Weingarten Rektörü Prof. Dr. Werner KNAPP, Dış İlişkiler Birim Başkanı Winfried ABT ve Prof. Dr. Harald PFAFF eşleri ile birlikte Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret etti. Heyet, Ç.Ü. Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahir BALCI ve öğretim elemanlarıyla da bir toplantı düzenledi.

Ziyaretlerde Rektör Prof. Dr. Werner KNAPP, Türkiye ve özellikle de Çukurova Üniversitesi ile 20 yılı aşkın dostane diyaloglarıyla ilgili düşüncelerini Türkçe anlattı. Avrupa'da birçok üniversite ile Erasmus ikili antlaşması olan Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Erasmus Programı ile en fazla öğrenci kabul eden Weingarten Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Werner KNAPP, Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her İki Üniversiteden Birer Komite Kuruldu

Yapılan görüşmeler sonunda “Joint Degree Program“ çerçevesinde her iki üniversiteden birer komite kurulmasına karar verildi. Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun ARIKAN Başkanlığında Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cavidan Çöltü İmren ve Öğr. Gör. Mehmet Özcan'ın sorumluluğunda koordine edilip yürütülecek komite tarafından, Erasmus programı dışında da akademik değişim gerçekleştirilecek. Ziyarette, merkezi ve çok yönlü işbirliği projelerinden Comenius 2.1. olarak bilinen ortak bir projenin başlatılması fikri üzerinde de uzlaşmaya varıldı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi