Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bir Beyin Cerrahının Bakışıyla: YAŞAM…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.02.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi 'Cumartesi Konferansları’ devam ediyor. Konferansların bu haftaki konuğu Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen’di. Prof. Dr. Şen, “Bir Beyin Cerrahının Bakışıyla Yaşam” başlıklı konferans verdi.

Aynı zamanda uluslararası fotoğraf sanatçısı olan Prof. Dr. Orhan Şen, fotoğraflarla yaşamı ve yaşama bakışın nasıl olması gerektiğinin üzerinde durdu. Konuşmasında, insanların birçoğunun hayattaki güzellikleri fark etmediğine dikkat çeken Prof. Dr. Şen, insanların sürekli gördüğü, ancak çeşitli sebeplerden dolayı dikkat etmediği yerleri fotoğraflarda görünce çok beğendiğini hatırlattı. Hayattaki çirkinliklerle vakit kaybetmeden onları ayıklayarak güzellikleri görmek gerektiğinin üzerinde duran Prof. Dr. Şen, fotoğraf çekerken onlara ruh katabilmenin önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Şen: “Ötekileştirme Duygusu Çocuk Yaşlarda Başlıyor.”

Çocukları ruh ikizini ararken, karşısındaki insanın paylaşmasını bilen bir insan, hırslarından, kıskançlıklarından, egosundan kendini kurtarmış insan olmasına dikkat etmesi şeklinde öğütler verilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Şen, çektiği fotoğraflarla toplumsal sorunlara değindi. Konuşmasında toplumdaki ötekileştirmenin çocuk yaşlarda başladığını ifade eden Prof. Dr. Şen, “Ötekileştirme çok erken yaşlarda aileleri tarafından çocuklara empoze ediliyor. Çocuk yaştan itibaren biz çocuğun hatalarını sorgularken ya da yol gösterirken başkalarını örnek gösteriyoruz. Bunu yaparken farkına varmadan ötekileştirmeyi öğretmiş oluyoruz ve hayatı boyunca ötekileştiren, kendinden farklı gören, karşısındakinin düşüncelerine saygı duymayan bireyler yetiştiriyoruz.” diye konuştu.

“Her Çocuğun Kapasitesi Farklı”

Her çocuğun kapasitesinin farklı olabileceğini anlatan Prof. Dr. Orhan Şen, “Ona sevgi ve saygı ile yaklaşarak, 'Senin yapabileceğinin kadarı bu. Ne yaparsan yap yeter ki en iyisini yap. Vicdanının sesini dinleyerek yap. Üret, düşün, paylaş' demeliyiz. Bunu verirsek ötekileştirmeden kurtarmış oluruz." ifadelerini kullandı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi