Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi, 10 Farklı Ülkeden 20 Yabancı Öğrenciyi Ağırladı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.10.2015

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Üniversite Gençliği Öğrenci Kulübü 10 farklı ülkeden 20 yabancı öğrenciyi ‘Akdeniz Ateşi Yaz Kampı’ kapsamında Üniversitede ağırladı.

ÇÜ Uluslararası Üniversite Gençliği Öğrenci Kulübü tarafından altı yıldır büyük bir başarıyla düzenlenen Yaz Üniversitesi projesinin bu yıl yedincisi gerçekleştirildi. Akdeniz Ateşi adı verilen ve her yıl kulüp öğrencileri tarafından gönüllülük esasıyla yürütülen kampta 20 yabancı öğrenci 15 gün boyunca Adana'nın örf ve adetlerini öğrenirken, tarihi yerleri de tanıma fırsatı buldu.

Kamp Süresince Çeşitli Konularda Eğitim Verildi.

Yabancı öğrenciler bunun yanı sıra Tarsus, Mersin, Yumurtalık, Nevşehir (Kapadokya) ve Antalya’yı da gezdi. 20 yabancı uyruklu öğrenci kamp süresince Avrupa İnsan Hakları, Gençlik İstihdamı, Genç Hareketlilik, Sivil Eğitimi ve Temel Türkçe dersleri gördü. Adana kültürüne ait yemek dersleri üzerine konusunda uzman kişiler tarafından öğrencilerle atölyeler de yapıldı. Kulüp Başkanı ve Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Murathan Yalçın, “Üniversite öğrencileri için organize ettiğimiz bu projeyle, her birey kendi sınırlarını genişletme fırsatını buldu.” dedi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi