Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Yeni Anayasa ve Hükûmet Sistemleri” Konulu Paneli Düzenlendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.03.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Kulübü tarafından "Yeni Anayasa ve Hükûmet Sistemleri" konulu panel düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşmacılar, yeni anayasanın Türkiye için vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerken, hükûmet sistemleri hususunda kişilere göre değerlendirme yapmanın yanlış olacağı, sistem üzerinden tartışmanın önemli olduğu üzerinde durdular.

Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü ÇÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çekiç’in yaptığı panele konuşmacı olarak Anayasa Hukuku hocalarından Prof. Dr. Faruk Bilir, Prof. Dr. Tevfik Gülsoy ile Prof. Dr. Murat Yanık katıldı.

 

İlk olarak kürsüye gelen Prof. Dr. Faruk Bilir, başkanlık sisteminin mevcut sisteme göre daha başarıyla uygulanabileceğini ancak Amerikan sisteminin değil bize özgü, ülkemiz şartlarına uygun bir sistem üzerinde çalışmanın yerinde olacağına vurgu yaptı. Geçtiğimiz dönemde yeni anayasa hazırlamak üzere mecliste oluşturulan komisyon çalışmalarının akamete uğradığını belirten Prof. Dr. Tevfik Gülsoy ise, “Gelişen Türkiye’ye modern bir anayasa borcumuz var.” dedi.

 

 

Prof. Dr. Murat Yanık da konuşmasında, sistemlere ilişkin tartışmaların sağlıklı bir zeminde yapılmasını, öncelikle parlamenter sisteme alternatif olarak önerilen sistemlerin topluma tanıtılmasının şart olduğunu ve bu tür toplantıların sayısının artması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Yanık, başkanlık sistemi tartışmalarında hangi sistem benimsenirse benimsensin, sistemin ana taşıyıcı kolonlarına dokunulmaması gerektiğini belirtti.

 
 

Konuşmaları sonuna kadar dikkatle dinleyen öğrencilerin sorularına verilen cevaplardan sonra panel, katılımcılara plaket takdimiyle son buldu.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi