Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Desteklenen Çukurova Teknokent’in Yeni Kuluçka Binası Girişimcilere Hizmet Vermeye Hazırlanıyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.06.2018

Çukurova Bölgesi Ar-Ge firmalarına üniversite sanayi işbirliğini sağlamak amacıyla Çukurova Üniversitesi’nde kurulan Çukurova Teknokent, yapılaşma ve altyapısını tamamlayarak bölgemize ve ülkemize daha fazla katma değer yaratmak adına yeni kuluçka binalarıyla girişimcilere hizmet vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle yapılan yeni hizmet binasında Adana Valisi Mahmut Demirtaş incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş’a bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, desteklerinden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a teşekkür etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aldığı destekle gücüne güç katmaya devam eden Çukurova Teknokent; yine Bakanlık desteğiyle yapılan ve yaklaşık iki ay sonra hizmete açılacak olacak kuluçka merkezinde açılış öncesi Vali Mahmut Demirtaş incelemelerde bulundu. Ziyarette Vali Demirtaş’a Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın eşlik etti.

Prof. Dr. Kibar: “Kiralanabilir alanda doluluk oranı %100.”

Teknokent hakkında Vali Demirtaş’a bilgi aktaran Rektör Prof. Dr. Kibar yazılım, kimya, makine-teçhizat, enerji, biyoteknoloji, tarım, medikal teknoloji gibi alanlarda 21 adedi akademisyen firması ve 9 adedi de kuluçka firması olmak üzere toplam 76 adet firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi. 2 blokta sahip olduğu 4.124 m2 kiralanabilir alanda doluluk oranının %100 olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kibar, Çukurova Teknokent’te yer almak isteyen firmalar için ivedilikle yeni bina yatırımlarının yapılması gerektiğini hatırlattı. Prof. Dr. Kibar, “Ar-Ge firmalarımıza destek olmak amacıyla kira bedelleri sadece giderleri karşılayacak şekilde asgari seviyede tutulmakta, kesinlikle kar amacı güdülmemekte ve kira bedelleri ülkemiz Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içerisinde en düşük seviyede tutulmaktadır. Bu nedenle de yeni yatırımlarımız için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın maddi desteğine ihtiyaç duymaktayız. Sürdürdüğümüz bu politikanın sonucu olarak Çukurova Teknokent firmaları 2016 yılını 50 milyon TL ciro ve 1,7 milyon $ ihracat ile kapatırken 2017 yılında ciroları 3 kat artarak 151 milyon TL’ye, ihracatları da 2 katından fazla artarak 3,7 milyon $’a yükselmiştir.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Kibar’dan, Bakan Özlü ve Bakan Çelik’e teşekkür…

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırımlarının desteklendiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Kibar şöyle devam etti;

“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü Çukurova Teknokent’e özel bir önem vermekte ve sınırlı bütçe kaynaklarına rağmen yatırımlarımızı mümkün olan en yüksek oranda desteklemektedir. Bakanlığımızın ve Bakanımız Faruk Özlü’nün verdiği destek sayesinde Çukurova Teknokent hızla büyümekte, altyapısını ve yapılaşmasını tamamlayarak Bölgemize ve Ülkemize daha fazla katma değer yaratmaktadır. Verdikleri bu destekten ötürü başta Bakanımız Faruk Özlü olmak üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız çalışanlarına teşekkür eder, sonsuz şükranlarımı sunarım. Avrupa Birliği Bakanımız Ömer Çelik de gerek Çukurova Üniversitesi olarak ve gerekse de Çukurova Teknokent’in gelişme süresinde her sıkıntıda her zaman yanımızda olmuş, sorunlarımızı çözmüş ve unutulmayacak destekler vermiştir. Bizi sıkıntılı günlerimizde destekleyen ve yalnız bırakmayan Bakanımız Ömer Çelik ve Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a şahsım ve Üniversitemiz adına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

Vali Demirtaş: “Çukurova Teknokent üniversite-sanayi işbirliğinin önemli bir örneği”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise ek hizmet binasını gezerek Çukurova Teknokentin üniversite-sanayi işbirliğinin önemli bir örneği olduğunu söyledi. Vali Demirtaş, Teknoketin geliştirilmesi, daha fazla bilimsel araştırma yapılarak ekonomide katma değer sağlanması ve rekabet gücünü artıracak teknolojilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, verdiği bilgiler ve gerçekleştirilen bilimsel çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi