Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

YÖK Başkanı’ndan Fakülte Birincilerine Tebrik Mektubu…
Çukurova Üniversitesi Fakültelerine Birincilikle Yerleşen 12 Öğrenciye Belgeleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Tarafından Verildi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.10.2015

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bu yıl bir ilke imza attı. YÖK,  2015-2016 Eğitim öğretim yılda üniversitelerin fakültelerini birincilikle kazanan 1351 öğrenciye, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç imzasını taşıyan bir belge göndererek başarılarını kutladı. Çukurova Üniversitesi Yönetimi de 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ilk Senato Toplantısı’nda fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere bu belgeleri verildi.

Çukurova Üniversitesi Senatosu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk toplantısını Senatörlerin katılımı ile Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında toplanan Çukurova Üniversitesi Senatosu’nun ilk gündem maddesi YÖK tarafından fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere gönderilen kutlama belgelerinin verilmesiydi.

YÖK Başkanı Fakülteleri Birincilikle Kazanan Öğrencilere Mektup Yazdı

Fakültelere birincilikle yerleşen 12 öğrenciye YÖK tarafından gönderilen kutlama belgesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından verildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç imzasını taşıyan ve öğrencilerin isimlerinin yer aldığı mektupta;

Değerli Öğrencimiz,

2015-2016 Üniversite giriş sınavlarında aldığınız puanla, fakültenizi 1. olarak kazandınız ve kayıt yaptırdınız. Bu sonuç sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir. Bu mektubu, bir ortak sevincin bir ifadesi olarak yazıyorum.

Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz.  Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra, evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz.

Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi size mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır. 

Sevgili Öğrencimiz,

Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülke 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacaktır. İnancınızın çalışma ve yücelme azminizin olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım.”  denildi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi