Adana (ÇÜHM) -
01.09.2014
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Seracılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Su ürünleri, Ağırlama Hizmetleri, Organik Tarım ve Su Altı Teknolojisi programlarıyla, Çukurova Bölgesi’nde ilgi gören meslek yüksekokulları arasında.
2000 Yılında kurulan ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu, Organik Tarım ve Su Altı Teknolojileri Programları ile Türkiye’de yeterlilik belgeleri ve akreditasyonları olan tek program olma özelliğine sahip. |
Organik Tarım Ve Su Altı Teknolojileri Programları Çok Rağbet Görüyor
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çelik, ÇÜ Yumurtalık MYO’nun Türkiye’de adından sıkça söz ettiren bir meslek yüksekokulu haline geldiğini söyledi. Prof. Dr. Çelik, Seracılık ve Su Ürünleri programında iyi bir aşama kaydettiklerini, mezun olan öğrencilerinin çok iyi iş imkânlarına ulaştıklarını belirtti. Yeni açılan Organik Tarım ve Sualtı Teknolojileri bölümlerinin de kurulduğunu yineleyen Prof. Dr. Çelik, ”Dünyanın gidişatı organik tarım yönünde. Öğrencilerimiz de bu bölümü çok sevip rağbet gösteriyor. Halkın bilinçlenmesi açısından da bu programı çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu. |
|
Türkiye’de Sertifikalı Organik Tarım Yapan Tek Program
ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu’nun Türkiye’de sertifikalı organik tarım yapan tek program olduğunu bildiren Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Organik Tarım Denetim Birimi tarafından ücretini ödeyip sertifikasını alıyoruz. Her yıl denetime gelip seralarımızı denetliyorlar.” dedi. Ayrıca Sualtı Teknolojisi Programı’nın da en iddialı oldukları programlar arasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Çelik, sertifikalı verdikleri eğitimlerde birinci sınıf Balık Adam yetiştirdiklerini ve ilgili kurumlarla da akreditasyonlarının olduğunu sözlerine ekledi. |