Öncelik Hijyen ve Gıda Güvenliği.
Öğrenciler, Et-Süt Kurumu bünyesinde gerçekleştirilen kesimlerde öncelikle hijyen ve gıda güvenliği, hastalık kontrolleri ve et kalitesine yönelik kısa bir eğitim aldı. Daha sonra hayvan refahı dikkate alınarak gerçekleşen İslami usulde kesimler ve ülkemiz mutfağına uygun olarak parçalanan karkaslarda uygulama yapma olanağı buldu.
Kombinada doğru uygulamalar ile hijyenik üretimin nasıl yapılması gerektiğini öğrenen öğrenciler, fiyatlandırma ile Et-Süt Kurumu’nun piyasaya nasıl müdahale ettiği konusunda bilgilendirildi. Günlük 320 büyükbaş, 2.000 küçükbaş kesim kapasitesi olan Kombinada et kalitesinin ve doğru saklama koşullarının nasıl olması gerektiği de sorumlu akademisyen ve birim sorumluları tarafından uygulamalı olarak öğrencilere anlatıldı.
“Çukurova Üniversitesi Olarak Uygulamalı Eğitimi Çok Önemsiyoruz.”
Konu hakkında bilgi veren ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman, “Çukurova Üniversitesi olarak tüm derslerimizi uygulama ağırlıklı olarak gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler aldıkları her ders kapsamında güncel koşullar dikkate alınarak birebir sahada çalışıyorlar. Mezun olan öğrencilerim sektörün her biriminde mevcut koşulların ne olduğunu hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Biz uygulamayı çok önemsiyoruz. Bu kapsamda bize destek veren ve kapılarını açarak işbirliği yapan tüm kamu ve özel kurumlarına teşekkür etmek isterim. Öğrencilerimiz için önemli ve güncel bilgi kaynağı sağlıyorlar. Öğrencilerin ilgili ve istekli olması da bu tip derslere daha fazla yer vermemiz konusunda bizi motive ediyor. Et-Süt Kurumu mevcut yapısı ile Türkiye’de kırmızı et sektöründe önder bir kurum. Doğru uygulamaların tamamını görebileceğimiz ve uygulama yaptırabileceğimiz büyük bir laboratuvar gibi.“ şeklinde konuştu. |